Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott játékosa, Jadon Sancho rengeteg szidalmat kapott az olaszok elleni Európa-bajnoki döntő tizenegyespárbajában kihagyott büntetője miatt, ezért a közösségi médiában reagált a bántalmazásokra.

Az idén nyáron a Borussia Dortmundtól a Manchester Unitedhez szerződő futballista az Eb-döntő 11-es párbajában elhibázott lövése miatt a szurkolók támadásáinak kereszttüzébe került másik két csapattársával, a szintén büntetőt rontó Marcus Rashforddal és Bukayo Sakával együtt.

"Nem fogok úgy tenni, mintha nem láttam volna azt a rasszista bántalmazást, amelyet én és a testvéreim, Marcus és Bukayo kaptunk az elveszített Eb-döntő után. Ez szomorú dolog, de nem újdonság" - írta Sancho a közösségi oldalain.

tette hozzá.

Az olaszok elleni döntőben a hosszabbítás után is 1-1 állt az eredményjelzőn, így tizenegyesrúgásokra került sor. Az angoloknál Rashford a kapufát találta el, míg Sancho és Saka lövését védte a kapus, Gianluigi Donnarumma, így Olaszország nyerte az Eb-t. Érdekesség, hogy Sanchót és Rashfordot is a büntetőrúgások miatt cserélte be Gareth Southgate szövetségi kapitány, azonban mindketten hibáztak.

A The Guardian megírta, hogy Sancho a saját elmondása szerint magabiztosnak érezte magát a rúgás előtt, és hozzátette, hogy gyerekkora óta arról álmodik, hogy futballistaként ilyen kiélezett pillanatokban dönthessen. A Dortmundban több alkalommal is rúgott büntetőket, valamint a klubjában és a válogatottban is sokszor gyakorolta edzéseken a tizenegyeseket.

Jadon Sancho szörnyen érezte magát az elhibázott büntető után Forrás: AFP/Laurence Griffiths

A 21 éves futballista a karrierje legszörnyűbb pillanataként élte meg az elszalasztott lehetőséget, ugyanakkor köszönettel tartozik azoknak, akik pozitív üzenetekkel bátorították őt.

írta bejegyzésében Sancho.