Társoldalunk:

A Paris Saint-Germainhez igazolt a foci-Eb legjobb kapusa

2021.07.14. 20:06

Az olasz labdarúgó-válogatottal Eb-győztes és a torna legjobb kapusának megválasztott Gianluigi Donnarumma az AC Milan csapatából a Paris Saint-Germainhez igazolt.

A PSG a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 22 éves futballista 2026. június 30-ig szóló szerződést írt alá a francia sztárcsapattal. A fiatal kapus 2015 óta szerepelt az AC Milan felnőttcsapatában, amelynek színeiben 6 év alatt 243 tétmérkőzésen lépett pályára. Idén nyáron azonban lejárt a megállapodása, amelyet nem hosszabbítottak meg a felek, így a PSG ingyen szerezte meg. 

Donnarumma nem csak a klubjában, hanem az olasz válogatottban is nagyon fiatalon, mindössze 17 évesen mutatkozott be. A legendás kapus, Gianluigi Buffon örökösének tartott futballista, kulcsszerepet játszott abban, hogy az idei Európa-bajnokság az olasz nemzeti csapat győzelmével érjen véget. Donnarumma 7 mérkőzésen lépett pályára és csak 4 gólt kapott a tornán, és a spanyolok elleni elődöntő, majd az angolok elleni döntő 11-es párbajában is fantasztikusan védett, így az Eb után megválasztották az egész mezőny legjobb játékosának.

Gianluigi Donnarumma a PSG játékosa lettForrás: AFP/Andreas Solaro

Örömmel tölt el, hogy ennek a fantasztikus klubnak a tagja lehetek. Készen állok az új kihívásra és szeretném folytatni a fejlődést. A PSG-vel a lehető legtöbb trófeát szeretném megnyerni, hogy boldoggá tehessük a szurkolókat" - mondta szerződtetését követően a kapus.

Olasz médiaértesülések szerint Donnarumma fizetése szezononként 12 millió euró lesz.