Másodszor is bejelentette visszavonulását Arjen Robben

2021.07.15. 14:42

A legendás holland játékos, Arjen Robben végleg befejezi a profi labdarúgást. Az elmúlt szezonban az élvonalbeli Groningen együttesének a szélsője a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be a visszavonulás hírét.

Robben először 2019 júliusában döntött úgy, hogy abbahagyja a futballt, akkor a Bayern Münchenben fejezte be. Ám mivel hiányzott neki a játék, egy évvel később visszatért, 2020 nyarán a nevelőklubjához, a Groningenhez igazolt.

Arjen Robben végleg visszavonultForrás: ANP via AFP/"Cor Lasker"

A Cheslea-ben, a Real Madridban és Bayern Münchenben is megfordult 37 klasszis azonban az elmúlt szezonban mindössze hét mérkőzésen lépett pályára a sérülések miatt, ezeken két gólpasszig jutott, így most úgy döntött, végleg befejezi a futballt.

„Kedves focibarátok, úgy döntöttem, hogy végleg befejezem a profi pályafutásomat. Nagyon nehéz döntés volt. Szeretném mindenkinek megköszönni a támogatást!" – írta Arjen Robben a közösségi oldalán.

A holland mellett angol, spanyol és német bajnoki címeket is begyűjtött, a Bayernnel nyert Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot. A válogatott színeiben 2003 és 2017 között 96 meccsen jutott szóhoz, és 37-szer volt eredményes. A nemzeti együttessel világbajnokságon 2010-ben ezüst-, 2014-ben bronzérmes lett.

Ajánlataink