Társoldalunk:

Az Arsenal rekordösszegért megveszi az Eb-ezüstérmes védőt

2021.07.17. 18:25

Egybehangzó angol sajtóértesülések szerint a Premier League-ben szereplő Arsenal 50 millió fontért leigazolja a Brighton & Hove Albion FC angol válogatott védőjét, Ben White-ot.

Az Arsenal először 40 millió fontot, másodszor pedig 47 milliót ajánlott a 23 éves védőért, de a Brighton mindkét ajánlatot visszautasította, pláne mert az észak-londoni klub csak részletekben akarta kifizetni a játékos vételárát. 

Ben White lesz az észak-londoni csapat történetének legdrágább védőjeForrás: NurPhoto via AFP/Action Foto Sport

A tárgyalások azonban folytatódtak, és az Arsenal 50 millió fontos ajánlatát – ami egy összegben fizetendő – már elfogadta a Brighton, így a kétszeres angol válogatott védő Észak-Londonba igazol, és az Arsenal történetének legdrágább hátvédje lesz.

A 23 éves játékos várhatóan július 26-án, a szabadságáról való visszatérésekor vesz részt az Arsenalnál orvosi vizsgálaton, ha mindent rendben találnak, akkor véglegesítik az átigazolását.

Ben White tagja volt az Európa-bajnokságon ezüstérmes angol válogatottnak, két csoportmeccsen volt ott a kispadon, de az egyenes kiesés szakaszban már nem került be Gareth Southgate keretébe.