Vágólapra másolva!
A Manchester City korábbi játékosa meghökkentő őszinteséggel beszélt arról, mennyire utálja egykori edzőjét, Roberto Mancinit, aki az olasz válogatottal megnyerte a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságot.

A Roberto Mancini irányította olasz labdarúgó válogatott az 1-1-es döntetlennel zárult rendes játékidőt követő hosszabbítás utáni büntetőpárbajban 3-2-re győzött, és 1968 után másodszor lett a kontinens legjobbja, és immár 34 mérkőzés óta veretlen. A győzelem után az 56 éves tréner munkáját széles körben dicsérték és elismerték, különösen amiatt, hogy a 2018-as világbajnokságra ki sem jutottak az olaszok.

Mancinivel 1968 után ismét Eb-t nyert az olasz válogatott Forrás: AFP/Handout

Azonban hiába az elképesztő forma és a tornagyőzelem, van, aki a cseppet sincs elragadtatva az olasz csapat szövetségi kapitányától. A Manchester City korábbi védője, Wayne Bridge meglepő őszinteséggel árulta el az angol Mirrornak, hogy szívből gyűlöli Roberto Mancinit, és taktikailag nem tartja jó edzőnek, annak ellenére, hogy 2012-ben közösen nyertek bajnoki címet a Cityvel.

- mondta a Mirrornak.

"Azt nem mondanám, hogy ő a legrosszabb edző, akivel valaha is együtt dolgoztam, de számomra taktikailag nem volt nagy szám. Sajnos, amit csinált, az jó volt, és ezt fáj kimondani.

Én és a családom nemcsak Anglia győzelméért szurkoltunk a döntőben, hanem annak is, hogy Mancini veszítsen, így még jobban fájt nekünk" – nyilatkozta Bridge a Wembley-ben rendezett fináléról.

Bridge 2009 és 2013 között volt Roberto Mancini játékosa a Manchester Citynél. A korábbi balhátvéd erről az időszakról is beszélt a lapnak.

Wayne Bridge szerint Mancini taktikailag nem a legjobb edző Forrás: AFP/Paul Ellis

"Minden elismerés azért, amit a Manchester Citynél tett. Bajnokságot nyert a csapattal, így a City szurkolói örökké imádni fogják, pedig az a siker a játékosoknak köszönhető elsősorban, nem pedig neki. Jól megvoltunk, de egyáltalán nem élveztem az edzéseket" – mondta az egykori angol válogatott védő.