Társoldalunk:

A világ legjobbja lehetett volna a brazil focista, ha nem szeretett volna annyit enni

2021.07.18. 15:56

A Manchester United korábbi védője, Rafael de Silva úgy véli, hogy tehetsége alapján egykori csapattársa, Anderson Luís de Abreu Oliveira a világ legjobb játékosa lehetett volna, ha nem szeretett volna annyit enni.

Anderson 2007-ben érkezett a Portótól a Manchester Unitedhez, és akkoriban a világ egyik legígéretesebb tehetségének tartották. A brazil középpályás nyolc évet töltött az Old Traffordon, ez idő alatt négyszer nyert angol bajnoki címet a csapattal, egyszer pedig Bajnokok Ligáját. A MU egykori védője, Rafael da Silva az angol Mirrornak mesélt arról, hogy honfitársa miért nem tudott soha élni a lehetőségeivel. 

Anderson már 19 évesen a Manchester United alapembere voltForrás: AFP/Andrew Yates

"Nagyon őrült srác volt, de ettől függetlenül nagyon szerettem. Elképesztően könnyedén csinált mindent, amikor nála volt a labda. Voltak olyan meccsek, amikor ugyanolyan jól játszott, mint a bajnokság legjobb játékosai" - kezdte a török Istanbul Basaksehir játékosa.
Nagyon sok súlyos sérülést szedett össze korábban, majd táplálkozással kapcsolatos problémái adódtak, amik kihatással voltak rá. Nem véletlen, hogy akkor volt élete formájában, amikor sokat játszott, mert akkor nem volt ideje annyit enni.Mondok valamit Andersonról - ha profi futballista lett volna, akkor a világ legjobbja lehetett volna. Úgy értem, hogy komolytalan volt. Nem tudom, hogy valaha is vett-e bármit komolyan, egész életében mindig lazán és könnyedén vett mindent" – mondta Rafael korábbi csapattársáról.

Rafael szerint honfitársában több volt, de nem tudta kihozni magából a maximumotForrás: AFP

Egy firenzei kölcsön után Anderson 2015-ben hazatért, az Internacional, majd a Coritiba játékosa volt, ezt követően 2018-ban a török másodosztályba igazolt az Adana Demirsporhoz, 2019-ben, mindössze 31 évesen pedig bejelentette visszavonulását.