Társoldalunk:

Belga szupertehetséget igazolt az Arsenal

2021.07.19. 21:43

Az Arsenal labdarúgócsapata leigazolta az Anderlecht tehetséges belga középpályását, Albert Sambi Lokongát. 

A most 21 éves középpályás 15 éves kora óta az Anderlecht játékosa, a felnőtt csapatban 2017-ben mutatkozott be, amelyben 78 meccsen lépett pályára és 3 gólt szerzett.

Albert egy nagyon intelligens játékos és a korához képest rendkívül érett. Vincent Kompany személyében remek edzője volt az Anderlechtnél. Jól ismerem Vincentet, aki abszolút elismerően beszélt Albertről és arról a pozitív hatásról, amit a klubjára gyakorolt az elmúlt idényekben" - méltatta új játékosát az Arsenal edzője, Mikel Arteta.

"Bízunk abban, hogy Albert készen áll a következő szintre és alig várjuk, hogy a képességeivel és a jelenlétével hasznára legyen a csapatunknak a jövőben" - tette hozzá a spanyol tréner.

A BBC Sport megírta, hogy a belga U21-es válogatottban hét meccsen két gólt szerző középpályás - aki az elmúlt idényben a csapatkapitányi karszalagot is viselte néhányszor az Anderlechtben - a 23-as mezszámot viseli majd a londoni klubban, amely álítólag több mint 17 millió fontot fizetett a játékjogáért.

Az Arsenal ezen a nyáron Lokongán kívül 50 millió fontért már szerződtette a Brighton és az angol válogatott védőjét, Ben White-ot, valamint 8 millió fontért a 21 éves portugál balhátvédet, Nuno Tavarest a Benficától.