Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Everton labdarúgóját, Gylfi Sigurdssont pedofília vádjával őrizetbe vették.

Futótűzként terjedt az interneten a hír, miszerint egy Premier League-ben szereplő klub egyik futballistáját kiskorúval szemben elkövetett szexuális zaklatás vádjával őrizetbe helyeztek.

A 31 éves, nős futballistát július 16-án, pénteken tartóztatta le a rendőrség, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezték. A hírek szerint a hónap elején a rendőrök razziát végeztek az otthonában, bizonyítékokat keresve.

Az eset után az Everton labdarúgócsapata adott ki egy közleményt, hogy az egyik labdarúgójával szemben rendőrségi vizsgálat folyik, azonban nevét és az ügy hátterét nem hozta nyilvánosságra.

Napvilágot láttak olyan hírek, miszerint az angol válogatott Fabian Delph a bűnös futballista, azonban ezt hivatalosan cáfolták. Mivel rajta kívül az Evertonnak csak egyetlen 31 éves focistája van, így minden jel arra utal, hogy az izlandi Gylfi Sigurdsson az a személy, akivel szemben az eljárás folyik. Az izlandi DV megírta, hogy a futballistát pénteken vitték kihallgatásra, majd ezt követően elengedték, de a hónap elején házkutatást tartottak nála.

Gylfi Sigurdssont pedofíliával vádolják Forrás: AFP/Alex Pantling

Michael Ellis ügyész szerint az esetet bizalmasan kell kezelni, és a lehető legkevesebb információt szabad nyilvánosságra hozni.

- nyilatkozta Ellis.

Az Everton felfüggesztette a labdarúgót, és mindenben együttműködik a hatóságokkal, de nem ad további információkat az ügyről.