Vereséggel kezdett a másodosztályban a Bundesligából kiesett Schalke 04

FC Schalke 04 - Hamburger SV Sports soccer 2. Bundesliga Group Goal shot Scorer Malick Thiaw (FC Schalke 04) Robert Glatzeder () Horizontal
23 July 2021, North Rhine-Westphalia, Gelsenkirchen: Football: 2. Bundesliga, FC Schalke 04 - Hamburger SV, Matchday 1 at Veltins Arena. Hamburg's Robert Glatzel (l) scores against Schalke's Malick Thiaw to make it 1:1. Photo: Guido Kirchner/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Guido Kirchner / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Igazi rangadóval kezdődött a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga 2020-2021-es idénye. Az élvonaltól idén tavasszal búcsúzó Schalke 04 hazai pályán 3-1-re kikapott a 2018-ig ugyancsak első osztályú Hamburger SV-tól.

Rémálmaikban sem gondolták a két patinás csapat szurkolói, hogy a 100. egymás elleni bajnoki mérkőzésükre a másodosztályban fog sor kerülni. A HSV a Bundesliga 1963-as létrejöttétől egyedüli csapatként volt élvonalbeli egészen a 2018-as kieséséig, míg a Schalke egy borzalmas tavalyi idény végén 34 mérkőzésen mindössze három győzelmet aratva és 16 pontot szerezve esett ki.

Ezzel a góllal még vezetett a Schalke:

És a másodosztályban is ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták: a 7. percben Simon Terodde révén ugyan megszerezték a vezetést, sőt a 28. percben Michael Langer még egy büntetőt is kivédett. De aztán az 53. percben előbb egyenlített a HSV Robert Glatzel góljával, majd a 86. és a 90. percben két újabb góllal (Moritz Heyer és Bakery Jatta volt eredményes) a három pontot is elvitték a Veltins Arénából.

Eredmény, Bundesliga 2., 1. forduló:
Schalke 04-Hamburger SV 1-3 (1-0)