Döntöttek a PSG edzőjének sorsáról

Horizontal HEADSHOT LOGO
(FILES) In this file photo taken on March 1, 2021, Paris Saint-Germain's Argentinian head coach Mauricio Pochettino poses at the team's training grounds in Saint-Germain-en-Laye, outside Paris. - Paris Saint-Germain coach Mauricio Pochettino on July 23, 2021, penned a one-year extension to his contract to stay with the French giants until 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Mauricio Pochettino marad a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának a vezetőedzője.

A 49 éves szakemberrel és stábjával 2023. júniusig hosszabbított a francia klub.

"Nagyon fontos számunkra, hogy érezzük a klub bizalmát" - mondta az argentin tréner, aki januárban vette át a csapat irányítását, és akkor még csak 2022 nyaráig élt a szerződése. Elődjétől, Thomas Tucheltől - akinek a munkáját az elmúlt három évben Lőw Zsolt másodedzőként segítette - december 29-én köszöntek el a párizsiak. A Tuchel-Löw kettős azóta Bajnokok Ligája-győztes lett a Chelsea-vel, míg a PSG az elődöntőben búcsúzott 1-4-es összesítéssel a Manchester Cityvel szemben.

A PSG a legutóbbi idényben csak a második lett hazája bajnokságában a Lille mögött, ami egyáltalán nem tette biztossá az argentin szakember maradását.

Pochettino játékosként 2001-től 2003-ig erősítette a párizsiakat, edzőként pedig az Espanyol, a Southampton és legutóbb - 2019-ig - a Tottenham Hotspur kispadján ült, a londoniakat BL-döntőbe vezette.