Látványos ünnepséggel és egy gól nélküli gálameccsel avatták fel a Honvéd új stadionját

Budapest, 2021. július 24. A Budapest Honvéd és a spanyol Villarreal B labdarúgócsapatának avatómérkőzése az új Bozsik Aréna stadionanvatóján Budapesten 2021. július 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
1084 nap után játszhatott ismét mérkőzést a kispesti Bozsik-stadionban a Budapest Honvéd, amelyik a Villareal B csapata elleni gálamérkőzéssel avatta fel új otthonát. 

Habár az eredeti ellenfél, az Európa-liga címvédője, a spanyol Villareal a játékosok között megjelenő koronavírusfertőzés miatt pénteken lemondta a kispesti fellépését, a spanyol klub második csapata, a Villareal B azért eljött magyarországra, így mégsem maradt el a találkozó.

Amelyet látványos körítés előzött meg, egyebek között egy ejtőernyős segítségével az égből érkező labdával, valamint prominens vendégek jelenlétével. A kezdőrúgást a stadion névadójának, az aranycsapat egykori fedezetének, Bozsik Józsefnek a fia, Bozsik Péter, valamint a klub leghíresebb játékosának, Puskás Ferencnek a dédunokája, Ane De Juan Damboera végezte el.

BOZSIK József
Bozsik Aréna
BOZSIK József
Bozsik Aréna
BOZSIK József
Bozsik Aréna

Aztán jöhetett az egésznapos programokat záró főesemény, azaz a gálamérkőzés. A hazai gárda a jó iramú első félidőben mezőnyfölényben játszott - különösen két szélsője, Nagy Dominik és Bőle Lukács bizonyult aktívnak -, de ritkán adódtak lehetőségeik, és a vendégek kapuja még azoknál sem forgott közvetlen veszélyben. A spanyoloknál már a szünet után érkeztek a cserék, és az addig is technikás, lelkes vendégek játéka a friss emberekkel még gyorsabb lett. Ennek köszönhetően a mezőnyben átvették az irányítást, és már helyzeteket is kidolgoztak. A Honvéd a 70. perc után változtatott az összeállításon, de nem találta a játék ritmusát.

Budapest, 2021. július 24. A kispesti Hidi Patrik (b) és Iker Goujon, a spanyol csapat játékosa a Budapest Honvéd és Villarreal B labdarúgócsapatának avatómérkőzésén az új Bozsik Aréna stadionanvatóján Budapesten 2021. július 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A régi kispesti stadiont 2019 február közepén kezdték el bontani, és egy hónappal később már sor került az ünnepélyes alapkőletételre. A korszerű létesítmény - amelynek közvetlen környezete is teljesen megváltozott - idén tavaszra már elkészült: márciusban, a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságon három csoportmérkőzésnek, illetve május végén-június elején a korosztályos torna további két találkozójának adott otthont.

A Budapest Honvéd új stadionja, a Bozsik Aréna az avatóünnepség és az azt követő, a spanyol Villarreal B labdarúgócsapata elleni avatómérkőzés napján Budapesten 2021. július 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Budapest Honvéd 1084 nap után játszhatott mérkőzést ismét a saját stadionjában Kispesten: 2018. augusztus 5-én a Paksot fogadta az OTP Bank Ligában. Azóta többnyire az MTK pályáján, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban vendégeskedett, mint pályaválasztó. A 2021/22-es szezontól azonban újra Kispesten vívja hazai találkozóit, és jövő szombaton az OTP Bank Liga első fordulójában az újonc Debreceni VSC-t fogadja.