Társoldalunk:

Pszichológus segítségével hozza csúcsformába magát a Copa América-győztes sztárfocista

2021.07.25. 23:38

Az Inter csatárát, Lautaro Martínezt saját elmondása szerint pszichológus segíti abban, hogy kevesebb sárga lapot kapjon a mérkőzéseken. A Copa América-győztes labdarúgó azt is elárulta, hol szeretné befejezni a pályafutását.

A Football Italia megírta, hogy az argentin csatár meglátogatta nevelőegyesületét, a Club Atletico Liniers csapatát, és az edzőtáborban tartott sajtótájékoztatón nyilatkozott a sajtónak.

Nagyon fontos szakasza ez most a karrieremnek, és ebben az évben olyasvalamit éreztem, amiről korábban nem tudtam. Boldog és elégedett vagyok a pályafutásommal. Minden, amit az Internél csinálok, annak hasznát veszem a válogatottban. Fizikálisan is fejlődök, az edzéseken óvatos vagyok, hogy csúcsformában maradjak" - mondta Martínez, aki idén megnyerte az olasz bajnokságot az Interrel, majd az argentin válogatott tagjaként Copa América-győzelmet ünnepelhetett a nyáron.

Lautaro Martínez 2021-ben Copa Americát nyert az argentin válogatottalForrás: AFP/Nelson Almeida

Sokat kellett dolgoznom a mentalitásomon. Az apává válás sokat ad nekem, több dolgot hatékonyan meg tudok oldani a pályán kívül. Egy pszichológus segített abban, hogy a meccseken kevesebbet reklamáljak és ne kapjak annyi sárga lapot. Csak nézzék meg a statisztikákat és látni fogják, hogy fejlődtem. Nemsokára kezdődik az új szezon és közeleg a 2022-es katari világbajnokság is" - tette hozzá a csatár.

A 23 éves támadó azt is elárulta, hol szeretné befejezni majd a karrierjét.

"Szeretném a Liniers csapatánál szögre akasztani a cipőmet. Meg fogom próbálni meggyőzni a feleségemet, hogy térjünk vissza a Bahia Blancába, Argentínába. Remélem újra itt játszhatok majd egyszer, bár a futballban nehéz ígéreteket tenni" - mondta Martínez.