A legendás brazil focista szerint nem Donnarumma volt az Eb legjobb játékosa

2021.07.28. 18:04

Bár az UEFA az Európa-bajnok olasz válogatott kapusát, Gianluigi Donnarummát választotta az idei torna legjobb játékosának, azonban az egykori brazil világbajnok labdarúgó, Roberto Carlos szerint másnak kellett volna kapnia a díjat.

A Manchester United balhátvédje klub és válogatott szinten is remek szezont zárt, a közvélemény pedig nem győzte dicsérni őt. Az Eb-n nyújtott teljesítményének köszönhetően többször is a Real Madrid legendájához, Roberto Carloshoz hasonlították, és ráaggatták a „Shawberto Carlos" becenevet.

A 2002-ben világbajnoki címet nyerő Roberto Carlos - akit egyesek a modern labdarúgás legjobb balhátvédjének tartanak – elárulta véleményét a fiatal angol védőről, és hogy Gianluigi Donnarumma helyett Shawnak kellett volna kapnia az Eblegjobb játékosának járó díjat.
Shaw volt a torna legjobb játékosa. Fenn kell tudnia tartani ezt a szintet és továbbra is így kell játszania. Ez fontos" - mondta Roberto Carlos a GQ Magazinnak

Shaw az Eb-döntőben lőtte a legelső gólját az angol válogatottbanForrás: AFP/Facundo Arrizabalaga

A londoni fináléban Shaw második percben szerzett találatával villámgyorsan megszerezte a vezetést Olaszország ellen az angol válogatott, de az 1–1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel az olaszok ünnepelhettek Eb-győzelmet. Roberto Carlos szerint azonban Anglia képes lehet nagy tornát nyerni a közeljövőben.

"Nyomon követtem az egész Európa-bajnokságot, szerintem az angol csapat nagyon jól játszott. A vereség benne van a pakliban, a játék része, de nagyon remélem, hogy a világbajnokságon is jól fognak szerepelni. Ha továbbra is ilyen eredményesen fognak játszani, akkor előbb vagy utóbb trófeát fognak nyerni" - tette hozzá a Real Madrid korábbi védője.