Társoldalunk:

Világbajnoki ezüstérmessel erősített a Zalaegerszeg focicsapata

2021.07.28. 14:45

A játékosként többek között az Olympique Marseille-ben, a Chelsea-ben és az Arsenalban is futballozó William Gallas edzőként kapott munkát a Zalegerszegi TE focicsapatánál.

A magyar bajnokságban szereplő zalaiak közleménye szerint az augusztusban a 44. életévét betöltő korábbi francia válogatott focista, az U17-es korosztálytól az U12-esig a hátvédek egyéni képzéséért felel majd, valamint segít a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében is.

Szeretnénk Zalaegerszegen megvalósítani azt a szintű képzést, ami segít a fiataloknak, hogy eljussanak az NB I-es, vagy akár magasabb szintekre – idézi a ztefc.hu Végh Gábort, a ZTE tulajdonosát. Az első csapat védőivel is fog konzultálni, de főként azokra az utánpótláskorú labdarúgókra fog koncentrálni, akikben látja a fejlődési lehetőséget, lehet az akár középhátvéd, akár szélsőhátvéd. Célunk, hogy erre a hiánypótló feladatra hangsúlyt fektessünk, egyedülálló módon a hazai futballéletben - mondta el Végh Gábor.

William Gallas sokáig játszott a francia válogatottbanForrás: AFP/Franck Fife

William Gallas 2014-ben fejezte be profi pályafutását. A Chelsea-vel két bajnoki címet nyert. A francia válogatottban 84 mérkőzésen lépett pályára, tagja volt a 2006-ban világbajnoki ezüstérmes csapatnak.