A Manchester United legendás edzője szobrot kap egykori csapatától

2021.07.29. 23:43

Szobrot kap a világhírű futballedző, Sir Alex Ferguson az aberdeeni Pittodrie Stadion előtt, a klubbal elért sikerei elismeréseként - közölte a skót Premier League-ben szereplő együttes vezetése csütörtökön.

A közleményben kiemelték: Alex Ferguson három skót bajnoki címhez, négy Skót Kupához és egy Kupagyőztesek Európa Kupája (KEK)-elsőséghez segítette az Aberdeen FC-t, melyet 1978 és 1986 között irányított. Innen került a Manchester Unitedhez, amellyel 38 trófeát nyert.

Öröm és megtiszteltetés ez az elismerés a klubtól, ahol fantasztikus és emlékezetes részét töltöttem edzői karrieremnek" - nyilatkozta Alex Ferguson.

Szoborral tiszteleg Alex Ferguson előtt a skót AberdeenForrás: AFP/Lindsey Parnaby

A bronzszobor, amelyet a Richard Donaldról, a klub korábbi játékosáról, majd elnökéről elnevezett lelátó külső oldalánál helyeznek el, azt a pillanatot örökíti meg, amikor Alex Ferguson ünnepli az Aberdeen 1980-as skót bajnoki címét. A diadal azért volt különleges pillanata a skót futballnak, mert 15 év után először történt meg, hogy nem a Rangers vagy a Celtic nyerte a bajnokságot.