Vágólapra másolva!
Dárdai Pál irányította Hertha BSC felkészülési mérkőzésen 4-3-re legyőzte az angol élvonalbeli Liverpoolt.

Bár a Liverpool kezdte jobban a mérkőzést, Jürgen Klopp csapata az első negyedórában sorra alakította ki a helyzetek, mégis a német együttes szerzett vezetést a 20. percben. Egy jobboldali szabadrúgást követően Santiago Ascacibar becsúszva szerzett gólt, de az argentin középpályás pechjére a kapussal ütközött, ami után ápolni kellett.

Majd a félidő derekánál tovább növelte előnyét a remekül játszó berlini csapat, Lukebakio passza után Suat Serdar lőtte ki a hosszú sarkot éles szögből.

Az újabb gól nem törte meg a Liverpoolt, amely mindössze hat perc alatt ledolgozta kétgólos hátrányát.

Előbb Mané szípetett a 36. percben, majd egy labdaszerzés után Keita ugratta ki Szalaht, aki önzetlenül sarkazott középre, az érkező Minamino pedig nem hibázta el a ziccert.

Dárdai Pál együttese legyőzte a Liverpoolt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

A fordulás után is a Liverpool alakított ki több, és veszélyesebb helyzetet. Majd

Dárdai Pál a 60. percben pályára küldte új játékosát, Stevan Joveticet, aki hat perccel később góllal hálálta meg a bizalmat.

Majd a 31 éves montenegrói válogatott csatár a 80. percben meglőtte saját maga második, csapata negyedik gólját. A túloldalon még Alex Oxlade-Chamberlain is eredményes tudott lenni, beállítva ezzel a 4-3-as végeredményt.

A vereség ellenére volt okuk örömre is a Liverpool szurkolóinak, ugyanis október óta tartó kihagyását követően visszatért a pályára Virgil van Dijk. A holland válogatott védő bő húsz percet kapott Jürgen Klopptól.