Társoldalunk:

A Debrecen Kispesten ütötte ki a Honvédot

2021.07.31. 21:56

Az OTP Bank Liga 1. fordulójának szombat esti meccsén a Budapest Honvéd fogadta a magyar bajnoksák első osztályába újra feljutott Debrecen csapatát a Bozsik Arénában. Az első félidő végén Bőle Lukács kapásgóljával a sokkal aktívabban játszó Honvéd megszerezte a vezetést. A második félidőben többet támadott a Debrecen, és egy kezezés után megítélt tizenegyessel kiegyenlítettek a vendégek. A Budapest Honvéd játékosa a kezezés után megkapta a második sárga lapját, ezért a bíró kiállította őt. A Debrecen egy szöglet után megszerezte a második gólját is, majd két szép egyéni megmozdulás után a harmadikat és a negyediket is. A második félidőben több gól már nem esett, így a Debrecen megérdemelten győzte le az emberhátrányban játszó Budapest Honvédot. 

A Budapest Honvéd edzője, Horváth Ferenc a meccs előtt elmondta, hogy az előző szezon végén óriási nyomás alatt kellett játszania a csapatának. A Honvéd edzője most először kisebb célokat szeretne kitűzni a csapatával, és azokat elérve fokozatosan továbblépni majd.

A Budapest Honvéd elleni szezonnyitó találkozó a debreceni csapat újonnan kinevezett edzőjének, Huszti Szabolcsnak az első meccse volt vezetőedzőként. Az egykori labdarúgó elmondta, hogy nem izgult a meccs előtt, és nagyon bízott benne, hogy a nyáron megerősített védelmükkel jól veszik majd az első akadályt. A debreceniek csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs 4999 nap után lépett újra pályára a magyar bajnokságban. Az első percek tapogatozó játéka után a 7. percben óriás lehetőséget hagyott ki a Budapest Honvéd: a hazai csapat játékosa, Tamás Krisztián a baloldalon lépéselőnybe került a debreceni védőkkel szemben, és középre lőtt labdáját hatalmas helyzetben Eppel Márton öt méterről a debreceniek kapusába, Kosicky-be lőtte. A következő percekben nagy nyomás alá helyezte a Debrecen kapuját a Budapest Honvéd. Négy szögletet is elvégezhettek a hazaiak, de nem sikerült megszerezniük a vezetést. Húsz perc elteltével a Honvédnak már négy kapuralövése volt, a Debrecennek egy sem.

Nagy harc folyt a pályánForrás: MTI/Bruzák Noémi

A vendégeknek sokszor gondja akadt  labdakihozatalokkal. A debreceniek csapatkapitányához, Dzsudzsák Balázshoz is csak ritkán került labda, pedig az egykori válogatott sokszor visszalépett elkérni a labdát.

A 23. percben Nagy Dominik tört be a debreceniek tizenhatosára, de lövés helyett csak körülményeskedett, így a debreceni védők le tudták szerelni a Honvéd játékosát. Egy perccel később Eppel Márton gurította vissza a labdát Nononak, de Kosicky óriási védést bemutatva hatástalanította a Honvéd játékosának lövését. Az első félóra végén megszületett az első kapuralövés debreceni részről. A 30. percben Dzsudzsák Balázs végzett el egy szabadrúgást a Honvéd kapujától tizennyolc méterre. A rövid sarok felé tartó lövést a hazaiak kapusa, Szappanos Péter nagy bravúrral védte ki.

A debreceni kapus, Kosiczky Tamás védForrás: MTI/Bruzák Noémi

A 35. percben egy csodálatos góllal megszerezte a vezetést a sokkal aktívabban játszó Budapest Honvéd: Nono szögletét követően a hosszú oldalon senki nem figyelt Bőle Lukácsra, aki a tizenhatos sarkáról egy remek kapásövéssel vezetéshez jutatta a hazaiakat. A labda a bal kapufát is érintve csapódott a hálóba, Kosicky teljesen esélytelen volt a lövéssel szemben.

Az utolsó tíz percben már nem alakult ki nagyobb helyzet, így egygólos hazai vezetéssel mentek be az öltözőbe a csapatok. A második félidőben lendületesebben focizott a vendég Debrecen. Az 55. percben Dzsudzsák Balázs végzett el egy szabadrúgást a Honvéd tizenhatosa előtt. A debreceniek csapatkapitányának lövése után az egyik hazai játékos kézzel ért bele a labdába. A bíró a videóbíróhoz fordult segítségért. A vizsgálat után a bíró kezezés miatt kiállította a hazaiak védőjét, Klemenzt, aki megkapta a második sárgáját az eset után. A bíró ezután tizenegyest ítélt a Debrecen javára. Dzsudzsák Balázs vállalta el a büntetőt, és higgadtan lőtt a hazaiak kapujának jobb alsó sarkába.

Dzsudzsák Balázs tizenegyesből lőtt góltForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 64. percben egy szöglet utáni remek kombinációt követően Bódi Ádám lőtte be élesen a labdát a kapu elé, amire a vendégek csatára, Bárány Donát érkezett a legjobb ütemben, és megszerezte a vezetést az emberhátrányban játszó Honvéd ellen.

A Honvéd mindent megtett az egyenlítésért, de a Debrecen jól tartotta a labdát, és sokszor gyors ellentámadásokat vezetett a meccs utolsó húsz percében. A 79. percben Bárány Donátot az utolsó pillanatban tudták szerelni a Honvéd védői a tizenhatoson belül. A 81 .percben Bevárdi Zsombor végleg eldöntötte a meccset a Debrecen javára: a fiatal csatár két védőt csapott be egy szép lefordulás után, és remek lövést helyezett el a Honvéd kapujának bal alsó sarkába. A hosszabításban Ugrai Roland még egy gyönyörű gólt lőtt az egykori csapatának.

A második félidőben több gól már nem esett, így a Debrecen idegenben győzte le a Budapest Honvéd csapatát a magyar bajnokság nyitófordulójában.