Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona labdarúgócsapata barátságos meccsen 3–0-ra nyert a német élvonalbeli VfB Stuttgart vendégeként. A katalán egylet góljait Memphis Depay, Yusuf Demir és Riqui Puig szerezte. A spanyol csapatnak ez volt a harmadik győztes meccse, amit megnyert a nyári felkészülése során.

Az alsóbb osztályú spanyol ellenfelekkel vívott felkészülési meccsek után – Gimnastic (4–0), Girona (3–1) – után a Barcelona ezen a héten Németországba repült, ahol szombaton a Bundesliga legutóbbi kiírásában kilencedik helyen végző VfB Stuttgart vendégeként lépett pályára.

Depay is szerzett gólt Forrás: AFP/Thomas Kienzle

A spanyol csapat az első félidő derekához közelítve Frenkie de Jong mesteri kiugratását követően Memphis Depay találatával szereztek vezetést.

Negyedórával később egy szép összjáték végén a Rapid Wientől tízmillió eurós vásárlási opcióval egy évre kölcsönvett Yusuf Demir volt eredményes.

A szünet után Riqui Puig is betalált. Griezmann két gólpasszal fejezte be a meccset.

Barcelona a következő felkészülési mérkőzését jövő szerdán Salzburgban vívja, ahol akár már Sergio Agüero is pályára léphet – az argentin válogatottal Copa Américát nyerő támadó szabadságát lerövidítve pénteken már egyéni edzésmunkát végzett a klub edzőközpontjában.


VfB Stuttgart (német)–FC Barcelona 0–3 (0–2)
Stuttgart, Mercedes-Benz Aréna, 25 000 néző. V: Reichel (német)
Barcelona: Neto – S. Roberto (Pjanic, 79.), Piqué, Lenglet (R. Araújo, 50.), Dest – F. de Jong (Jordi Alba, 62.), Nico González (Busquets, 62.), Gavi (Riqui Puig, 62.) – Demir, Griezmann (Manaj, 79.), Depay (Mortimer, 79.)
Gólszerző: Depay (21.), Demir (36.), Riqui Puig (73.)