Ha megveri a Baselt, az EKL főtáblájára juthat az Újpest

STIEBER Zoltán
Budapest, 2021. július 22. Kristijan Dobras, a liechtensteini csapat játékosa és az újpesti Stieber Zoltán a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, az Újpest FC - FC Vaduz mérkőzésen Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. július 22-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az Újpest FC sikeresen, kettős győzelemmel jutott tovább az Európai-konferencialiga második selejtezőkörében a Vaduz csapatán 5-2-es eredménnyel. A következő feladat a jóval jobb erőkből álló svájci Basel lesz, de ha ezen a körön is túlmennek a lila-fehérek, akkor reális lehet a főtáblára jutás a harmadik számú nemzetközi kupasorozatban.

Az UEFA hivatalos oldalán elérhetővé tette az Európai-konferencialiga playoff körének a sorsolását, amelyben az Újpest az első számú csoportban kiemeltként kapna ellenfelet a főtáblára jutásért. Az alábbi párharcok győztesei jöhetnének a lila-fehérekkel szemben:

PFC CSKA-Sofia (bolgár) / NK Osijek (horvát)
FC Paços de Ferreira (portugál) / Larne FC (északír)
Breidablik (izlandi) / Aberdeen FC (skót)
FK Čukarički (szerb) / Hammarby Fotboll (svéd)

A sorsolás hétfőn (augusztus 2-án) lesz magyar idő szerint délután 2-kor, a harmadik kör meccsei augusztus 5-én és 12-én, míg a playoff összecsapások augusztus 19-én és 26-án lesznek.