Társoldalunk:

Megműtötték a Fradi magyar válogatott focistáját

2021.08.04. 11:13

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencváros játékosa, Sigér Dávid a Zalgiris Vilnius elleni BL-selejtezőt követően megsérült, ezért várhatóan hosszú ideig nem számíthat rá a csapat vezetőedzője, Peter Stöger. A magyar válogatott középpályást hétfőn megműtötték – állapotáról az FTC vezető orvosa, dr. Pánics Gergely nyilatkozott a fradi.hu-nak.

„Hétfőn sikeresen lezajlott a műtét. Sigér Dávidnak a korábban pótolt elülső keresztszalagja elszakadt, ezt most pótolni kellett, emellett a belső oldalszalagja is megsérült, a beavatkozás során azt is rekonstruálni kellett. Dávid elhagyhatta az ellátó intézményt, ám legalább 4 hétig térdrögzítőt kell viselnie. A rehabilitáció várhatóan a varratszedés után kezdődhet el – mondta el dr. Pánics Gergely.

Sigér Dávidra hosszú kihagyás várForrás: MTI/Illyés Tibor

– Sigér Dávid alapvetően jó állapotban van, ám a történtek érthetően megviselték, egy sportolónak sokszor a pszichés „sokkon" még nehezebb is túljutni, mint a fizikális panaszokon. Azonban tudjuk, hogy Dávid egy nagyon profi szemléletű labdarúgó, már a műtét előtt is tudatosan készült a beavatkozást követő rehabilitációra."