Rekordösszegért igazolta le a Manchester City az angol válogatott játékost

2021.08.05. 21:33

A Manchester City bejelentette, hogy brit átigazolási rekordnak számító 100 millió fontért megvette az Aston Villa angol válogatott középpályását, Jack Grealish-t. 

A 25 éves futballista tavaly szeptemberben 2025-ig hosszabbított a Villával, de már akkor számos kérője volt, közülük végül a City lett a befutó. A 100 millió fontos vételár új brit átigazolási rekord, amellyel a rivális Manchester United 2016-os csúcsát döntötték meg: a városi rivális akkor 93,25 millió fontért igazolta vissza Paul Pogbát a Juventustól.

A Villa ugyan elveszítette legjobbját, de a klubvezetők szerint nem tudták volna megtartani a saját nevelésű sztárjukat, miután a számára felvázolt tervekhez képest legalább 2-3 éves lemaradásban vannak. Grealish az Aston Villa saját nevelésű játékosa, aki 213 mérkőzésen 32 gólt szerzett a birminghami csapat színeiben. 

Az angol válogatottban 2020-ban mutatkozott be, azóta 12 találkozón lépett pályára, és tagja volt a nyári, részben budapesti Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző csapatnak. 

Grealish hat évre írt alá a Manchester Cityhez.

"Pep csapatában játszani, és tőle tanulni, egészen különleges dolog, olyan, amit minden futballista szeretne átélni" - dicsérte új edzőjét Grealish.