Vágólapra másolva!
Az őszi világbajnoki selejtezőkön azokra számít Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akik az Európa-bajnokságra készülve is a keret tagjai voltak, mellettük új érkező lehet az Egyesült Államokban futballozó Sallói Dániel.

A szakvezető az M4 Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a meghívóig a hazai játékosoknak négy mérkőzés lesz a lábukban, a külföldön játszókéban talán kevesebb, csak a tengerentúlon érdekelteknek van több meccsük, és közülük Sallói Dániel meghívását tervezi.

- fejtette ki.

Az All-Star-mérkőzésre is meghívott Sallói pazar formában van, már tíz gólnál jár az MLS alapszakaszában Forrás: AFP/2018 Getty Images/Steve Dykes

Az Európa-bajnoki szereplésre visszatekintve megemlítette, hogy több játékosnak nyílhat lehetősége új klubhoz szerződni, de ehhez a jelenlegi egyesületük segítségére is szükség lesz, és attól is függ a váltás, hogy milyen szerződést szeretnének, illetve milyen a jelenlegi szerződésük.

"Ami a lényeg és amit érzek, az az, hogy mindenki olyan klubot keres, amely sportszempontból előrelépés a pályafutásában, amely jobb bajnokságban szerepel, és nagyobb próbatétel elé állítja őket" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az anyagi feltételek is fontosak, "de ezek a fiúk a sportszakmai szempontokat helyezik előtérbe".

Az Európa-bajnokságon a magyarok a portugáloktól 3-0-ra kikaptak úgy, hogy a 84. percig döntetlenre álltak, a franciákkal 1-1-re végeztek, a németekkel pedig Münchenben játszottak 2-2-t és a hajrában jött német egyenlítésig továbbjutásra álltak. Megemlítette: a nyári szabadsága alatt

sokat gondolt arra, hogy nagyon közel jártak "valami szenzációs, valami történelmi" tett végrehajtásához.

"Ezzel az érzéssel, erről a pontról indulunk újra szeptemberben, ez motivál majd minket" - utalt a közelgő világbajnoki selejtezőkre.

A célokat illetően emlékeztetett rá, hogy Magyarország 1986 óta nem szerepelt világbajnokságon, ezért is van egy álmuk, ami egyelőre nem lehet konkrét célkitűzés, csak egy álom.

"Miért? Mert a csoportunkban ott van Anglia és Lengyelország, amely papíron jobb, mint mi. Persze tudjuk, hogy a papír egy dolog, a pálya pedig egy másik. Ez egy álom, de valóra szeretnénk váltani"

- folytatta.

Kérdésre válaszolva kitért a saját jövőjére is. Elárulta, hogy az Eb után nagyobb volt az érdeklődés iránta.

Rossi az eddigi kerettel számol, de új érkező is jöhet a vb-selejtezőkre Forrás: AFP/Christof Stache

Hosszú távú szerződést kötöttem a szövetséggel, amely 2025 decemberében jár le. Persze szerződéseket fel lehet bontani, bármi megtörténhet bármelyik fél részéről, de addig, amíg a csapatot és engem körülvevő környezet ilyen marad, mint eddig, nincs ok arra, hogy más munka után nézzek. Boldog vagyok itt" - szögezte le.

A magyar válogatott - amely szeptemberben az Eb-döntős Angliával, illetve Andorrával itthon, Albániával idegenben mérkőzik meg - eddig három mérkőzést játszott a jövő évi, katari világbajnokság selejtezősorozatában: Lengyelország ellen 3-3-as döntetlent ért el házigazdaként, majd San Marinóban 3-0-ra, Andorrában pedig 4-1-re nyert.