Társoldalunk:

Megverte a Mezőkövesd a Zalaegerszeget

2021.08.07. 19:51

A labdarúgó NB I második fordulójában a Mezőkövesd 3-2-re legyőzte hazai pályán a Zalaegerszeget. Az első félidőben a hazai együttes Jurina góljával szerzett vezetést, majd Cseri Tamás büntetőből növelte az előnyt. A második félidőben aztán két perc alatt ledolgozta kétgólos hátrányát a ZTE. A vendég csapat Sztefan Drazsics kiállítása miatt emberelőnybe került, de mégis a tíz emberrel futballozó Mezőkövesd lőtt újabb gólt. A hajrában még két piros lapot kiosztott a játékvezető, végül Pintér Attila együttese otthon tartotta a három pontot és így két forduló után vezeti a bajnokságot.

Mindkét együttes jól kezdte a szezont, ugyanis a Mezőkövesd az első fordulóban 3-2-re legyőzte a Paks csapatát, míg a Zalaegerszeg bravúros döntetlent ért el a bajnokesélyes Mol Fehérvár ellen.
A Mezőkövesd kezdte aktívabban, majd az 5. percben Besirovic esett el a tizenhatoson belül Szerafimov mellett, ezt követően hosszú percekig állt a játék, majd a játékvezető a videobíró segítségével megvizsgálta az esetet és végül úgy döntet, nem ad tizenegyest a hazaiaknak, mert Besirovic eldobta magát.

Pintér Attila csapata a folytatásban is nyomott, ami aztán a 15. percben góllá érett. Egy gyorsan elvégzett bedobás után Farkas kapott jó labdát, majd középre ívelt, Jurina pedig mintegy nyolc méterről remekül fejelt a zalaegerszegi kapuba.A vendég együttes első helyzetére a 22. percig kellett várni, akkor Babati szabadrúgása után Bobál fejelt remek ütemben, azonban a mezőkövesdiek kapusa óriási bravúrral védeni tudott.

Félórányi játék után ugyan a ZTE birtokolta többet a labdát, de helyzeteket nem tudott kialakítani.
Aztán a 32. percben kis híján egyenlített a ZTE: egy szabadrúgás után Koszta fejelt a kapuba, de a játékvezető ezt az esetet is visszanézte a videobíró segítségével, és úgy ítélte meg, hogy a zalaiak támadója lekönyökölte az ellenfelét, ezért érvénytelenítette a gólt, ráadásul sárga lapot is adott Kosztának.

Az első félidő hajráját megnyomta a Mezőkövesd, előbb Besirovic közeli lövését kellett Demjénnek védenie, majd a nyolcperces hosszabbítás nyolcadik percében tizenegyeshez jutott a hazai csapat. Babati rúgott oda Besirovicnak a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető a videóbíró visszanézése után megítélte a büntetőt.

Bár Demjén érezte hova jön a labda, Cseri Tamás remekül helyezte a bal alsóba, így a Mezőkövesd magabiztos előnyével zárult az első félidő.

Waltner Róbert a szünetben dühösen kérdőre vonta a játékvezetőt, aki ezt követően ezért elküldte a ZTE vezetőedzőjét a kispadtól, így a mérkőzés hátralévő részét a lelátóról volt kénytelen figyelni. Ennek ellenére a vendégek kezdték jobban a második félidőt, sőt az 54. percben úgy tűnt összejön a szépítés, Koszta lőtte ki a bal alsó sarkot, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

A ZTE ezt követően is nyomott, ennek pedig meglett az eredménye, ugyanis két perc alatt ledolgozta kétgólos hátrányát. Előbb a 67. percben Skribek remek csellel ment el két védő mellett, majd a beadását Koszta Márk közelről a kapu közepébe fejelt. Ettől vérszemet kapott a vendégcsapat, amely lendületben maradt, a 69. percben Kálnoki-Kis középre tett labdáját Koszta készítette le Szerafimovnak, aki a jobb alsóba lőtt.

A hajrában tíz emberre fogyatkozott a hazai csapat. Sztefan Drazsics három perccel a beállását követően megkapta második sárgalapját, amiért a játékvezető szerint felrúgta Szerafimovot.

A kiállítás nagy lehetőség adódott a lendületben lévő zalaegerszegi együttesnek, hogy megszerezze első bajnoki győzelmét, ennek ellenére ismét a Meződkövesd szerzett vezetést, ráadásul a 82. percben a vendégektől Kálnoki-Kis Dávidot is kiállították. A zalaiak piros lapját követő szabadrúgást Besirovic a sorfalba lőtte, de a visszapattanót mintegy 19 méterről laposan bevágta a bal alsó sarokba.

A 88. percben a ZTE is megfogyatkozott, Bobál rúgta fel Besirovicot, amiért megkapta a második sárga lapját.

A hátra lévő időben újabb gól már nem esett, így a Mezőkövesd a Paks után a Zalaegerszeget is 3-2-re győzte le, és ezzel Pintér Attila csapata két forduló után jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a tabellát.