Társoldalunk:

A Leicester nyerte az új idény első trófeáját a Manchester City ellen

2021.08.07. 20:13

A 2020/2021-es idény bajnoka, a Manchester City és az FA-kupa győztes Leicester csapott össze egymással a legendás Wembley Stadionban az FA Community Shielden, azaz lényegében az angol szuperkupán. A mérkőzésen végül egy büntető döntött a Leicester javára, amely ezzel megnyerte az új idény első trófeáját.

Angliában is elkezdődött a futballszezon, méghozzá az ilyenkor megszokott találkozóval, az FA Community Shielddel, amelyen a regnáló bajnok Manchester City a 2020/2021-es FA-kupa kiírás győztesével, a Leicesterrel találkozott. A mérkőzés helyszíne a foci egyik szentélyének számító Wembley Stadion volt, hogy mást ne mondjunk, itt volt júliusban az Európa-bajnokság döntője is.

Az első félidő labdabirtoklás szempontjából szinte teljesen kiegyenlített volt a felek között, a kapura lövéseket tekintve viszont teljes egál volt, 6-6 próbálkozást eresztettek meg a csapatok. Ezek közül a Leicester oldaláról három is talált kaput, míg a City-nél ez a szám csak egy volt. Ugyanakkor gól egyik félnél sem esett, így 0-0-s állásnál mehettek el a felek a rövid szünetre.

A második 45 percben mindkét edző cserékkel próbálta frissíteni a saját csapatát, a City négyet, míg a Leicester hatot cserélt. Pep Guardiola bajnok együttese megnyomta a második félidőt, mind labdabirtoklásban, mind a kapu előtti akciókban fölé nőtt riválisának, azonban gólt nem tudott szerezni a City, sőt, a 88. percben büntetőhöz jutott a Leicester.

A labda mögé a tíz perccel korábban csereként beállt Iheanacho állt, aki esélyt sem adott a kapusnak és belőtte a mérkőzés első, és mint percekkel később kiderült egyetlen találatát, amivel a Leicester nyerte az idény első trófeáját.