Társoldalunk:

Messi már úton van Párizsba, holnap aláír a PSG-hez

2021.08.10. 13:05

A L'Équipe és a Sport szerint létrejött a megállapodás Lionel Messi és a Paris Saint-Germain között. A két sportlap információi szerint Messi kedden délután repül a francia fővárosba, hogy előbb átessen az orvosi vizsgálaton, majd holnap aláírja szerződését (frissítés: nem sokkal délután egy óra után Messi meg is érkezett a barcelonai reptérre, ahonnan saját gépével indult Párizsba). Bebizonyosodott tehát amit már megírtunk, Messi és Laporta (a Barcelona elnöke) csak színjátékot játszott, amikor arról beszéltek, hogy mindketten szerették volna, hogy Messi maradjon. A valóságban már hónapokkal ezelőtt eldőlhetett, hogy Messi Párizsba megy.

Messi 778 meccsen 672 gólt szerzett a Barcelona mezében, tíz bajnoki címet, négy Bajnokok Ligája-sikert ünnepelhetett, összesen 35 trófeát emelhetett a magasba. Most azonban egy új fejezet kezdődik pályafutásában, ugyanis kedden bejelentették, hogy a francia sztárcsapat, a Paris Saint-Germain csapott le a Katalóniából távozó legendára.

A 34 éves játékos és a PSG között meglepően hamar megszületett az egyezség annak ellenére, hogy vasárnap még azt mondta, hogy semmi konkrétum nincs. Úgy tudni, hogy a PSG hivatalosan szerdán jelenti be az üzlet létrejöttét.

Messi a barcelonai repülőtérenForrás: AFP/Josep Lago

A sajtóhírek szerint a hatszoros aranylabdás legenda kettő plusz egy évre írt alá a katari tulajdonú  csapathoz, éves fizetése 40 millió euró lesz.