Szerb válogatott focistát igazolt a Ferencváros

fbl Horizontal
Slovan Liberec's Ivorian defender Mohamed Tijani (L) vies with Crvena Zvezda's Zeljko Gavric during the Europa League football match Crvena Zvezda Beograd v Slovan Liberec on October 29, 2020 in Belgrade. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
20 éves szerb válogatott szélsőt igazolt a Ferencváros a Crvena zvezda csapatától.

A Ferencváros hivatalos oldala kiemeli, hogy a 20 éves Zeljko Gavric kétszer nyert szerb bajnokságot, kétszer szerepelhetett a válogatottban és a Transfermarkt szerint 4,5 millió euró a becsült értéke, ezzel pedig rögtön az NB I legértékesebb játékosa lett.

Zeljko Gavric a labdával a Crvena zvezda Európa-liga meccsén a Slovan Liberec ellen Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az elsősorban szélsőként, de a középpálya több pontján is bevethető Gavric a bosnyák-szerb határhoz közeli Ugljevikben született, amely Bosznia-Hercegovina része, de nagyrészt szerbek lakta. Már fiatalon csatlakozott a korábban a legsikeresebb jugoszláv egyesületnek számító, majd szintén a legjobb szerb klubbá váló Crvena Zvezdához. A felnőtt futballban a 2019/20-as szezonban debütált, de nem a Crvenában, hanem a klub fiókcsapatának számító, másodosztályú Graficarban. Itt húsz meccs alatt hét gólt is szerzett, emellett adott öt gólpasszt, így a tavaszt már az élvonalban tölthette. Az első osztályban kilenc mérkőzésen játszott, egyszer volt eredményes, és a szezon végén bajnoki címet ünnepelhetett anyaklubjával - írja a fradi.hu.

Az előző szezonban Gavric 27 bajnokin lépett pályára, 8 gólig és 3 gólpasszig jutott, ismét szerb bajnok lett.