Az Interhez igazolt Mourinho legjobb játékosa

fbl Horizontal
Roma's Bosnian forward Edin Dzeko celebrates after scoring during a friendly football match between AS Roma and Debrecen VSC at the Benito Stirpe Stadium in Frosinone, near Rome, on July 25, 2021. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az AS Roma labdarúgócsapatától az előző idény olasz bajnokához, az Interhez igazolt a bosnyák válogatott csatár, Edin Dzeko.

A 35 éves támadó 2015-ben a Manchester Citytől került az olasz fővárosba először kölcsönben, majd egy év múlva végleg. Dzeko a Roma egyik legfontosabb és legjobb játékosa volt, 260 mérkőzésen 119 gólt szerzett a klubban.

Az Inter a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a rutinos csatárral kétéves szerződést kötött, aki a Chelsea-hez távozó Romelu Lukaku 9-es mezét kapta meg a milánói együttesnél.

Érdekesség, hogy a játékos a hivatalos bejelentése előtt már gólt szerzett az Interben, egy felkészülési mérkőzésen talált be a Dinamo Kijev kapujába.

A hírek szerint a Roma új edzője, a korábban az Intert is irányító José Mourinho egyáltalán nem szeretett volna megválni leggólerősebb labdarúgójától, azonban az általános menedzser, Tiago Pinto korábban szóban megállapodott Dzekóval, miszerint távozhat, amennyiben legalább két évre szóló ajánlatot kap egy másik klubtól.