Vágólapra másolva!
A Manchester City edzője, Pep Guardiola szerint csapata számára az a legfontosabb, hogy mentálisan erős legyen, hiszen az előző idényben is a remek alkalmazkodóképességének köszönhetően nyerte meg a bajnoki címet.

A Premier League címvédője a Tottenham elleni idegenbeli rangadóval kezdi a szezont. A találkozó egyik pikantériája, hogy egyelőre még a Spurs játékosa az a Harry Kane, akiért a hírek szerint a City 150 millió fontot sem sajnálna kifizetni.

mondta Guardiola, majd inkább a saját csapatáról beszélt. A katalán edző több játékosára sem számíthat a nyitófordulóban, egyesek sérüléssel bajlódnak, míg mások, akik részt vettek az idei Európa-bajnokságon vagy a Copa Américán, még csak nemrégiben csatlakoztak a kerethez.

árulta el a katalán tréner.

Pep Guardiola szerint a megfelelő mentalitás a legfontosabb Forrás: AFP/Laurence Griffiths

"Az előző idény elején az volt a legfontosabb, hogy alkalmazkodtunk a kialakult helyzethez.

Azért voltunk sikeresek, mert nem azon keseregtünk, hogy rosszul kezdtük az évadot, hanem elfogadtuk, hogy javulnunk kell. Egy idő után jöttek sorban a győzelmek, és három vagy négy hónapon át veretlenek maradtunk.

Ezért nyertük meg a Premier League-t és voltunk versenyben több trófeáért is. Az az igazság, hogy alkalmazkodni kell, aztán menni előre" - tette hozzá az 50 éves edző.

"Amikor elkezded a szezont, mindenki a bajnoki címért száll harcba. Az lehet, hogy nálunk van a trófea, de a hétvégén mi is ugyanúgy nulláról indulunk. Amikor annak idején megérkeztem Manchesterbe, mindenki azt mondta, hogy ez teljesen más, mint a többi liga. Sokkal nehezebb, hiszen itt mindenki legyőzhet mindenkit - igazuk volt" - fűzte hozzá Guardiola.

Forrás