Társoldalunk:

Kétségbeesetten magyarázkodik Piqué, hogy nem olyan nagy baj, hogy nincs Messi

2021.08.16. 10:15

Az FC Barcelona a Real Sociedad elleni 4-2-es győzelemmel kezdte meg a 2021-2022-es idényt, a csapat szerint a világ egyik legjobb játékosa, Lionel Messi távozása után sem szabad őket leírni. A csapatkapitány, Gerard Piqué azt mondja, a klub továbbra is harcban lesz a legfontosabb trófeákért.

A találkozó első gólját szerző világ- és Európa-bajnok védőt, a klub egyik csapatkapitányát (a másik Sergio Busquets) a lefújás után természetesen Lionel Messi távozásáról is megkérdezték. A hatszoros aranylabdás argentin klasszis 21 év után hagyta el profi pályafutása egyetlen klubját, és igazolt a Paris Saint-Germainhez. Piqué szavaiból azonban, nyilván a győzelem hatására is, nem a kétségbeesés sütött.

"Nem kell magyarázni, hogy mit jelentett Leo, mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a klub történetének, sőt az egész labdarúgásnak a legfontosabb játékosa. De egyszer minden véget ér, tovább kell lépnünk. Szerintem jó szinten vagyunk, versenyképesek maradtunk. Biztos vagyok benne, hogy a szezon végéig harcban leszünk minden trófeáért - mondta a Sociedad elleni találkozó lefújása után Piqué a Movistar spanyol tévécsatornának.

"Leo távozásával persze már nincs annyi tehetség a csapatban, viszont megmutattuk, hogy egységesek vagyunk. Elöl gólokat lőttünk, és hátul is jók vagyunk, még a hibák ellenére is. A Real (Sociedad) jól játszott, de számtalan helyzetünk volt. Szerintem szórakoztató lesz bennünket nézni ebben az idényben" - tette még hozzá Piqué.