Társoldalunk:

Dárdai is betalált, kettős emberhátrányban győzte le a Mol Fehérvár a listavezető Kisvárdát

2021.08.21. 20:11

Az OTP Bank Liga 4. fordulójának szombat késő délutáni mérkőzésén a Mol Fehérvár megszerezte szezonbeli első győzelmét, miután kettős emberhátrányban 2-1-re legyőzte hazai pályán a listavezető Kisvárda csapatát.

Kisvárda a MOL Fehérvár otthonába látogatott szombaton a pontvadászat negyedik fordulójában. A listavezető Kisvárda három forduló után az egyetlen százszázalékos csapatként várhatta a meccset, míg a fehérváriak mindkét mérkőzésükön 1-1-es döntetlent értek el, ráadásul a nemzetközi kupaporondtól is korai és fájó búcsút vettek. A Szabics Imre által irányított együttes így a szezonban még nyeretlen, egy vereség mellett háromszor játszott döntetlent. Ettől függetlenül a találkozó esélyesének a fehérvári együttes számított, már csak azért is, mert a Kisvárda elleni mérlege több mint bíztató: házigazdaként mind az öt mérkőzését megnyerte, gólt is csak egyszer kapott a csapat.

Jól kezdte a találkozót a Fehérvár, már a 7. percben nagyot kellett mentenie a Kisvárda kapusának, majd a 13. percben Petrjak lőtt kapásból a hálóba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, így maradt a gólnélküli döntetlen. 

Nikolics helyzeténél nagyot kellett védenie a Kisvárda kapusánakForrás: molfehervarfc.hu

Ezután mezőnyjáték következett, ahol a hazaiak meddő mezőnyfölényben játszottak. Bár a fehérváriak birtokolták többet a labdát, nem találtak rést a kisvárdai védelmen.

Aztán a 33. percben Nikolics passza után Petrjak eresztett meg egy életerős lövést mintegy 18 méterről, de az egyik kisvárdai védő hatalmasat mentett fejjel.

Az első félidő vége előtt aztán megtört a jég és egy szép támadás végén megszerezte a vezetést a Mol Fehérvár. Dárdai remekül tette egyből tovább a kiugratást, Zivzivadze pedig ballal a jobb alsó sarokba lőtt.

Bubu Zivzivadze góljával szerezte meg a vezetést a Mol FehérvárForrás: molfehervarfc.hu

Rögtön a második félidő elején Zivzivadze könnyedén megduplázhatta volna csapata előnyét, de gyenge lövését Dombó lábbal védeni tudta.
Az 52. percben aztán megfogyatkozott a hazai csapat. Stopira a labda elrúgása után nem húzta vissza a labdát és hasba rúgta Navrátilt. Bár a visszajátszás alapján nem tűnt szándékosnak a mozdulat, a játékvezető videobírózás után mégis úgy döntött, hogy kiállítja a fehérváriak rutinos védőjét. Érdekesség, hogy a zöld-foki válogatott labdarúgó pályafutása során eddig négy piros kapot kapott, de ez volt az első olyan eset, hogy azonnali pirossal állították ki.

A piros lap után Szabics Imre változtatott, Nikolics helyett Viszar Muszliu személyében újabb védőt küldött be.

Hiába játszott emberelőnyben a Kisvárda, kikapott FehérváronForrás: molfehervarfc.hu

Az 55. percben Navratil léc alá tartó lövését védte hatalmas bravúrral Kovácsik. A kiállítás miatt nagyot fordult a játékképe, az addig inkább csak védekező Kisvárda átvette az irányítást és beszorította a Fehérvárt a saját térfelére, de igazán komoly helyzetet nem tudott kialakítani.

Bár a Kisvárda nyomás helyezett a fehérvári védelemre, de a beadások rendre pontatlanok voltak, így nem okoztak különösebb gondot. A hazaiak kontratámadásaiban viszont ott volt a veszély. A 70. percben Dárdai Palkó előtt adódott nagy lehetőség, de közelről a kivetődő kapusba lőtt.

Öt perccel később aztán Dárdai már nem hibázott, és tovább növelte a Fehérvár előnyét. Petrjak kapott remek indítást, az ukrán szélső azonban nagyon önzetlen volt és Dárdai elé tálalt, aki kissé kisodródva közelről lőtt az üres kapuba.

A 91. percben még összejött a szépítés a Kisvárdának Mesanovic fejesét követően. Az utolsó percekben még Fiola Attila is a kiállítás sorsára jutott, de újabb gól már nem esett, így hiába játszott majdnem egy félidőt emberelőnyben a listavezető Kisvárda, végül 2-1-re kikapott a Mol fehérvártól, amely ezzel megszerezte szezonbeli első győzelmét és feljött a tabella ötödik helyére.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
szombat:
MOL Fehérvár FC-Kisvárda Master Good 2-1 (1-0)