Társoldalunk:

Guardiola szerint a focistákat be kellene oltani a Premier League-ben

2021.08.21. 13:46

A Manchester City edzője, Pep Guardiola szerint a játékosoknak mihamarabb meg kellene kapniuk a koronavírus elleni vakcinát a Premier League-ben.

A BBC Sport megírta, hogy az utóbbi hétben megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a Premier League-ben, ezért több edző, köztük Mikel Arteta, Nuno Espirito Santo, Graham Potter, Steve Bruce és a címvédő Manchester City trénere, Pep Guardiola is azon a véleményen van, hogy a futballistákat mihamarabb be kellene oltani.

A katalán menedzser szerint azonban nem ő a legalkalmasabb személy arra, hogy meggyőzze a labdarúgókat.

Azt gondolom, hogy a doktorok és az orvosi részleg képes erre, a játékosoknak meg kell tudniuk, hogy így védettek lesznek ők maguk, a családjuk és a többi ember is. De senki sem kötelezheti őket erre" - mondta Guradiola, akinek az édesanyja tavaly áprilisban meghalt, miután elkapta a koronavírust.

Pep Guardiola szerint a játékosokat be kellene oltaniForrás: NurPhoto via AFP/Action Foto Sport/NurPhoto/Action Foto Sport

"Azt hiszem, az a legjobb módja, ha elmagyarázzák nekik, hogy milyen előnyökkel járnak az oltások önmaguk, a családjuk, az itt dolgozók és az utca emberei számára. És ezt követően mindenki döntse el. Ha az összes tudós, minden orvos és az orvostudomány nagy szakemberei azt mondják, hogy az oltás az egyetlen megoldás a koronavírus felszámoláshoz és a továbblépéshez a két éve tartó járványhelyzet után, azt hiszem, meg kell fontolniuk" - tette hozzá az 50 éves edző.

A címvédő Manchester City a Premier League nyitó fordulójában 1-0-ra kikapott a Tottenhamtől idegenben. Guardiola csapata szombaton javíthat, 16 órától a Norwich együttesét fogadja hazai pályán.