Magabiztos győzelemmel kezdett az Inter az olasz bajnokságban - videó

Inter Internazionale Hakan Calhanoglu Milan Skriniar
Hakan Calhanoglu (L) of FC Internazionale celebrates with Milan Skriniar (R) after scoring the his team's second goal during the Serie A match between FC Internazionale v Genoa CFC at Stadio Giuseppe Meazza on August 21, 2021 in Milan, Italy. (Photo by Giuseppe Cottini/NurPhoto) (Photo by GIUSEPPE COTTINI / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Internazionale 4-0-ra legyőzte a Genoa csapatát az olasz labdarúgó-bajnokság 1. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Csupán a milánói csapat összeállításán látszódott, hogy a nyáron a vezetőedző Antonio Conte mellett két kulcsemberüket, Romelu Lukakut és Achraf Hakimit is elveszítették. A

Handanovic - Skriniar, de Vrij, Bastoni - Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic - Sensi, Dzeko

tizeneggyel felálló együttes Simone Inzaghival a kispadon is remekül futballozott.

Milan Skriniar már a 6. percben megszerezte a vezetést az Inter számára. A szlovák védő az ősi rivális AC Milantól érkező Hakan Calhanoglu szögletéből fejelte be a vezető találatot.

Nem sokkal később Marcelo Brozovic a tizenhatosról próbálkozott, de a Genoa kapusa, Salvatore Sirigu nagy bravúrral védeni tudott. A 14. percben Calhanoglu gyönyörű góljánál már ő sem segíthetett. A középpályás a Lukaku pótlására érkezett Edin Dzeko passzát vette át és lőtte távolról erősen és pontosan a kapuba.

A Rómából érkező rutinos támadó a 24. percben maga is betalálhatott volna, de a tizenegyespontnál befordulva csak a felső lécet találta el. A Genoa legnagyobb helyzetei Yayah Kallon nevéhez fűződnek, aki úgy sem tudott a kapuba találni, hogy már csak Samir Handanoviccsal állt szemben.

A jól játszó Inter az első félidő ráadásában Ivan Perisic révén egy gólt még szerzett, de a videobíró nem adta meg a lesről induló szélső találatát. A szünet után Kallon végre eltalálta a kaput, de Handanovic jó helyen volt és könnyen védett.

Új igazolásai repítették kiütéses győzelemhez az Intert Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Cottini/NurPhoto/Giuseppe Cottini

Az 56. percben Calhanoglu ismét a kapuba bombázott, de Perisic, akitől a passzt kapta lesen volt az esetet megelőzően. A Genoa a mérkőzés következő szakaszában többször is ígéretes támadásokat vezetett, de azok végén nem tudtak minőségi helyzeteket kialakítani.

A 70. percben Dzeko fejesénél Sirigu óriási bravúrt kellett, hogy bemutasson. A bosnyák támadó a 74. percben is kísérletezhetett, de az olasz válogatott kapus ismét védett, azonban a kipattanó Nicoló Barellához került, aki szépen passzolt a nemrég pályára lépő Arturo Vidalhoz, aki belőtte az Inter harmadik - érvényes - gólját.

Az utolsó pár percre még egy új igazolás, Denzel Dumfries is a pályára léphetett az Interben, de a kék-feketék negyedik gólját nem ő, hanem Edin Dzeko szerezte. A 88. percben gyönyörűen fejelte be Vidal beadását.

Az Inter 4-0-ra legyőzte a Genoát, amivel bebizonyította, hogy a számos változás ellenére számolni kell majd velük a bajnoki címért zajló csatában.

Serie A, 1. forduló:
Internazionale-Genoa 4-0 (2-0)
Hellas Verona-Sassuolo 2-3 (0-1)
később:
Empoli-SS Lazio 20.45
Torino-Atalanta 20.45
vasárnap játsszák:
Bologna-Salernitana 18.30
Udinese-Juventus 18.30
AS Roma-Fiorentina 20.45
Napoli-Venezia 20.45
hétfőn játsszák:
Cagliari-Spezia 18.30
Sampdoria-AC Milan 20.45