Társoldalunk:

Mezőkövesden sem tudott nyerni Pintér Attila csapata az újonc ellen

2021.08.22. 17:44

A labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójában a Mezőkövesd Zsóry FC hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott az újonc Gyirmót FC Győrrel, ezzel Csertői Aurél csapata továbbra is nyeretlen az NB I idei szezonjában.

A Mezőkövesd háta mögött két győzelem és egy vereség áll, az egyetlen vereséget a Ferencváros ellen szenvedte el. Pintér Attila csapata tavaly november óta mindössze két bajnoki mérkőzést veszített el pályaválasztóként. A Gyirmót a két hazai mérkőzésén döntetlent játszott, Kisvárdán 2-1-re kikapott. Mind a három eddigi bajnoki mérkőzésén szerzett egy gólt az idényben.

A mérkőzés eleje kőkemény mezőnyjátékot kapott, az ötödik percben már mindkét csapatban volt sárgalapos focista. A 15. percben majdnem megszerezte a vezetést a Gyirmót. Egy gyors kontratámadás végén Medgyes Zoltán tekert középre, a hosszún érkező Herjeczki Kristóf kapásból kapura belsőzött, de az első NB I-es meccsén védő Riccardo Piscitelli óriási bravúrral védeni tudott.

Négy perccel később a Kövesd is gólt szerezhetett volna. Egy labdaszerzés után Marin Jurina került helyzetbe, a bosnyák támadó 19 méterről megcélozta a bal felső sarkot, de Hársfalvi András óriási bravúrral hárított.

A folytatásban nem alakult ki folyamatos játék, inkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, de a helyzetek elmaradtak. Pintér Attila nem is volt elégedett csapata teljesítményével, így kettőt cserélt is a szünetben, aminek meglett az eredménye, mert a szünet után mintha egy másik Kövesd jött volna ki a pályára.

Az 55. percben megszerezhette volna a vezetést a Mezőkövesd. Egy jobboldali beadás után Hector Martínez Torres érkezett a hosszú oldalon, de a spanyol játékos fejese pár centivel a kapu fölé szállt. A 64. percben már ziccere is volt a borsodi csapatnak. Antonio Vutov 40 méteres indításával a csereként beálló Stefan Drzazic lépett ki ziccerben, de a közeli lövését Hársfalvi lábbal védeni tudta.

A Gyirmót a második félidő 74. percében veszélyeztetett először. Egy kontratámadás végén Florent Hasani kapott labdát, rávezette a védőjére, majd 18 méterről megcélozta a hosszú felsőt, de a tekerése néhány centivel elkerülte a kaput.

A Mezőkövesd közelebb állt a győzelemhez a Gyirmót elleni meccsenForrás: Gál Péter/Mezőkövesd Zsóry FC

Az utolsó bő negyedórában a Mezőkövesd még megpróbálta kicsikarni a győzelmet, de Pintér Attila csapata nem tudott újabb ziccert kialakítani, így maradt a pontosztozkodás. Ezzel a döntetlennel a Mezőkövesd maradt a tabella második helyén, a Gyirmót pedig továbbra is nyeretlen, és az utolsó előtti helyen áll az NB I-ben.

A mostani idényben ez volt az első találkozó az élvonalban, amelyen nem született gól.