Vágólapra másolva!
Hetek óta szenzációs teljesítményt nyújt Sallói Dániel. A Sporting Kansas City labdarúgója a góljainak köszönhetően szerdán ott lesz az amerikai All-Star-gálán, és minden bizonnyal Marco Rossi is számol vele a válogatottnál.

Hat gólpassz és 12 gól áll Sallói Dániel neve mellett az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) alapszakaszában. A 25 éves csatár vezeti az amerikai bajnokság góllövőlistáját, és kétség kívül csapata, a Sporting Kansas City húzóembere. Sallói a Borsnak elárulta, mostanában minden összejön neki.

"Álomszerű ez az időszak, nagyon jól megy játék,

szerdán vár rám az All Star gála, utána pedig remélem, hogy megkapom Marco Rossi meghívóját a válogatottba

- fogalmazott Sallói. - Nagyon örülök, hogy minden így alakult, nem tagadom, óriási a boldogság. Biztos vagyok benne, hogy ez az eddigi legjobb szezonom, ezt nehéz lenne tagadni. Csak reménykedem, hogy hasonló vagy jobb fogja követni a jövőben."

Sallói Dániel szerint most abban az időszakban van, amikor szinte minden sikerül neki.

Sallói Dániel elképesztő formában van Forrás: Sallói Dániel/Instagram

"Nem változott semmi, nem készülök másképp a meccsekre, mint korábban - magyarázta a kiváló csatár. - Viszont

mindenképpen meg kell említenem, hogy Shane Tusuppal is együtt dolgoztam, aki sokat segített nekem fizikálisan és mentálisan.

A másik dolog pedig az, hogy ilyen a támadók élete, ha elkapod a fonalat, akkor minden bemegy, jönnek a gólok és a gólpasszok."

Hozzátette, most igazán futballistának érzi magát, remek a sajtója, sokan gratulálnak neki.

"Eljutottam arra a szintre, hogy

– árulta el Sallói. - Benne vagyok az MVP versenyben, szerdán pedig utazom a Los Angeles-i All-Star gálára. Bevallom, az egész körforgás nagyon jól esik. Tényleg focistának érzi magát az ember!"

Ha Sallói Dániel bekerül a magyar válogatottba, és gólt szerez, akkor történelmi pillanatot ünnepelhet. Apa és fia ugyanis még soha nem talált a hálóba a nemzeti csapatban.

"Apa követi ezeket a statisztikákat - mondta Dániel édesapjáról, Istvánról, aki 1992 áprilisában Ukrajna ellen szerzett gólt a válogatottban.

- Már az is nagy dolog, ha bemutatkozom, mert abból sincs sok apa-fiú páros a magyar csapatnál,

de ha gólt rúgnék, tényleg mi lennék az elsők."