Vágólapra másolva!
Vincent Kompany és David Silva előtt tiszteleg a Manchester City azzal, hogy hét végén felavatja korábbi labdarúgói szobrát az Etihad Stadion előtt.

Az angol bajnoki címvédő hétfőn közölte, hogy a szobrok avatására szombaton kora délután, a 13.30 órakor kezdődő, Arsenal elleni hazai bajnoki mérkőzést megelőzően kerül sor. Hozzátették: a műveket a szakmájában díjazott Andy Scott készítette el, aki a pandémia miatt csak virtuálisan tudott találkozni belga és spanyol modelljével.

Kaldun al-Mubarak, a Manchester City elnöke kiemelte: Kompanynak és David Silvának sincs szüksége arra, hogy teljesítményükre és elért eredményeikre szobrokkal kelljen emlékeztetniük a drukkereket, hiszen "mindketten generációjuk ikonjai".

- mondta.

David Silva örül Kompany góljának Forrás: AFP/Oli Scarff

A spanyolokkal világ- és kétszeres Európa-bajnok David Silva - akit sok szakértő a klub valaha volt legjobb játékosának tart - 2010 és 2020 között játszott az angol együttesben, amelyben 436 mérkőzésen lépett pályára.

A bajnokságot négyszer, az FA Kupát kétszer, a ligakupát ötször, az angol szuperkupát (Community Shield) háromszor nyerte meg,

a Bajnokok Ligájában klubrekorderként hetven alkalommal szerepelt.

Kompany 2008-ban érkezett a Manchester Cityhez, amelyben 2019-ig szerepelt, négy bajnoki cím, két FA Kupa-trófea és négy ligakupa-siker szerepel a dicsőséglistáján.

A Manchester City már tavaly nyáron bejelentette, hogy szobrot állít a klubot akkor elhagyó David Silvának, valamint a visszavonulását egy évvel ezelőtt bejelentő Kompanynak. Az Etihad Stadion előtt kap még szobrot a csapattól nyáron az FC Barcelonához távozó Sergio Agüero is,

a klub góllövő rekorderének emlékműve jövőre készül el.