Vágólapra másolva!
A Manchester United legendája, Rio Ferdinand éles kritikával illette az angol rekordbajnok rutinos hátvédjét, Phil Jonest, és úgy véli, hogy "időpocsékolás" a Manchester Unitednél.

Phil Jones manchesteri pályafutását rengeteg sérülés nehezítette, de a 29 éves angol védő továbbra is azért küzd, hogy beverekedje magát a kezdőcsapatba. Jones az előző szezonban egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára térdsérülése miatt, a 2019-20-as idényben is csupán két bajnokin számított rá Ole Gunnar Solskjaer.

Jones közel egy éve nem lépett pályára tétmérkőzésen Forrás: AFP/Paul Ellis

Rio Ferdinand a Vibe with Five című podcastjében élesen bírálta korábbi csapattársát.

Egy csapatban játszottam vele, így jól ismerem. Amikor a Blackburnből a Unitedhez jött, mindenki azt mondta róla, hogy óriási tehetség, de a folyamatos sérülések kettétörték a karrierjét, emiatt pedig hiányzik belőle a magabiztosság. A sérülések, a formahanyatlás és az önbizalomhiány miatt soha nem tudott igazán beilleszkedni a csapatba és nem tudott meghatározó játékossá válni. Azt hiszem, már rég el kellett volna mennie, mint ahogy Chris Smalling is tette. Keressen egy új klubot és focizzon ott" - mondta korábbi csapattársáról Ferdinand.

Rio Ferdinand és Phil Jones három éven át voltak csapattársak a Unitedben Forrás: AFP/Andrew Yates

Folyamatos sérülései ellenére Ole Gunnar Solskjaer számít az angol védőre, aki Raphael Varane, Harry Maguire, Victor Lindelöf és Eric Bailly mögött az ötödik középhátvéd a sorban.

Elveszi a helyet a fiataloktól, akik az akadémián hétről hétre 90 percet végigjátszanak" – mondta Ferdinand.

A 29 esztendős Jonesnak - aki 2011 óta játszik a Manchester Unitedben - egyébként csak két év múlva jár le a jelenlegi szerződése.