Társoldalunk:

Megvan, mikor térhet vissza a Real Madrid a Bernabeu Stadionba

2021.08.24. 15:38

Több mint másfél éves távollét után, szeptember 11-én tér vissza a Real Madrid labdarúgócsapata az immár felújított Santiago Bernabeu Stadionba.

A fővárosi klub kedden közölte, hogy a bajnokság negyedik fordulójában, a Celta Vigo elleni mérkőzésen játszik újra az otthonául szolgáló arénában, amelyet 800 millió euróért renováltak. 

Szeptember már ismét a Bernabeu Stadionban játszhatja hazai meccseit a Real MadridForrás: NurPhoto via AFP/Oscar Gonzalez/NurPhoto/Oscar Gonzalez

A blancók 559 nap után veszik ismét birtokukba a Bernabeut, a jelenlegi járványügyi szabályozások alapján a befogadóképesség 40 százalékát használhatják ki, azaz maximum 32 ezer szurkolót engednek csak be. A világhírű stadionban a pandémia kitörése miatt a legutóbbi mérkőzést 2020. március 1-jén vívták, amikor az El Clasicón a Real 2-0-ra legyőzte a Barcelonát.

A királyi gárda tavaly május óta a Madrid északkeleti részén található edzőközpontjában, az alig hatezer férőhelyes Alfredo Di Stefano Stadionban játszotta a hazai meccseit.