Társoldalunk:

A Premier League klubjai nem engedik el a vörös zónás vb-selejtezőkre a focistákat

2021.08.25. 08:02

Az angol labdarúgó-bajnokság klubjai nem engedik el azokat a játékosokat, akik szeptemberben hazájuk válogatottjával olyan országban lépnének pályára, amelyek Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány miatt vörös listán szerepelnek.

A liga közlése szerint a rendelkezés közel 60 játékost érint, akik 26 vörös listán lévő országban játszanának világbajnoki selejtezőmérkőzést, valamint felkészülési összecsapást.

Kiemelték: erről a Premier League klubjai kedden "kelletlenül, de egyhangúlag döntöttek", miután egyeztettek a kérdésben az angol szövetséggel és a brit kormánnyal.

Mivel utóbbi nem biztosított mentességet az érintett futballistáknak, így a vonatkozó rendeletek értelmében a vörös listás országból érkezőkre tíznapos karantén vár Nagy-Britanniában. Ez a válogatott PL-játékosok esetében két mérkőzés kihagyását eredményezné.

A FIFA korábban engedélyt adott a kluboknak, hogy ne engedjék el a válogatotthoz a játékosaikat, akikre visszatérve karantén várt volna, ám jelenleg ez a kivételezés már nincs érvényben. Így azok a klubok, amelyek most nem engedik el a válogatott futballistákat, szankcióra számíthatnak.