Társoldalunk:

Pep Guardiola elárulta, mit csinálna, miután otthagyja a Manchester Cityt

2021.08.26. 10:18

Két év múlva már nem klubedzőként, hanem szövetségi kapitányként dolgozna Josep Guardiola, az angol bajnok Manchester City labdarúgócsapatának trénere.

A spanyol mester szerdán közölte, hogy nem kívánja meghosszabbítani a Citynél 2023-ban lejáró szerződését.

Hét év után azt hiszem, új fejezetet nyitok majd az életemben - jelentette ki az 50 esztendős szakember. "Tartok egy kis szünetet, és végiggondolom mindazt, amit elértem. Utána pedig szívesen leülnék egy európai vagy dél-amerikai válogatott kispadjára."

Pep Guardiola szövetségi kapitányi munkát vállalna 2023 utánForrás: AFP/Michael Steele

Guardiola mindent elért klubedzőként: 2008 és 2012 között a Barcelonával három bajnoki cím és két kupadiadal mellett kétszer megnyerte a Bajnokok Ligáját, az európai szuperkupát és a klubvilágbajnokságot is.

A Bayern Münchent 2013-tól 2016-ig irányította, a bajorokkal is három bajnoki cím, két kupaarany, továbbá egy-egy európai szuperkupa és klubvilágbajnoki serleg került a gyűjteményébe.

A Cityhez öt éve érkezett, és 2019-ben ő lett az első edző, aki egy szezonban elhódított minden angol trófeát. Az idén BL-döntőbe vezette együttesét, amely 1-0-ra kikapott a Chelsea-től a portói végjátékban.