Vágólapra másolva!
A nyári Európa-bajnokságon elődöntős kerethez képest hét helyen változott meg a spanyol labdarúgó-válogatott a szeptemberi világbajnoki selejtezőkre.

Luis Enrique szövetségi kapitány csütörtökön tette közzé a névsort,

melyben már nem található meg a tokiói olimpián ezüstérmes Pedri Gonzalez, Pau Torres, Mikel Oyarzabal és Dani Olmo, továbbá Diego Llorente, Fabian Ruiz és Thiago Alcantara sem.

A nyáron Real Madridtól a Paris Saint-Germainhez igazolt, veterán Sergio Ramos - aki 180 válogatottságával spanyol csúcstartó - combsérülés miatt kihagyta az Eb-t, és a vb-selejtezőkön sem lép pályára.

A kontinenstornához hasonlóan ezúttal sem hívott be senkit a Real Madridból a spanyol szövetségi kapitány Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

A szakvezető a kontinenstornához hasonlóan ezúttal sem hívott be senkit a Real Madridból. Carlos Soler (Valencia) és Abel Ruiz (Braga) személyében két újonc található a névsorban,

míg Pablo Fornals (West Ham United) és Raul Albiol (Villarreal) hosszú idő után húzhatja magára ismét a címeres mezt.

A spanyolok hét ponttal vezetik a B csoportot a vb-kvalifikációban, és jövő csütörtökön Svédországban lépnek pályára, majd vasárnap Georgiát fogadják, szeptember 8-án pedig Koszovóban szerepelnek.