Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II 6. fordulójában a 9. helyen álló Diósgyőri VTK csapata a 11. helyezett Pécsi MFC-t fogadja Miskolcon. Az első félidőben Bárdos és Hornyák góljaival előnyt szerzett a Diósgyőr. A második félidőben még egy gólt tudott rúgni Kondás Elemér csapata, így a Diósgyőr hazai pályán magabiztos játékkal szerezte meg a három pontot a Pécs ellen.

Az első negyedórában nem alakult ki folyamatos játék a pályán. Mindkét csapat több hibával játszott, és nem mindig tudta pontosan megjátszani a középpályán megszerzett labdákat.

A 25. percben a meccs első helyzetéből gól született: egy bedobás után a diósgyőri Bárdos elé került labda, aki tizenkét méterről a pécsiek kapujának bal oldalába rúgta a labdát.

Két perccel később újabb gólt rúgott a lendületbe jött Diósgyőr: Molnár remek beadása után Horváthoz került a labda a pécsiek tizenhatosán belül.

A diósgyőri csatár egyből az ötösön belül érkező Hornyákhoz passzolt, aki bevetődve három méterről a hálóba fejelt.

A gólnak örülnek a diósgyőri játékosok Forrás: --DVTK hivatalos oldala

A félidő utolsó tíz percében már többet támadott az első félidőben passzív Pécs, de az utolsó passzoknál és beadásoknál sokat hibáztak a vendég játékosok. A 40. percben a pécsiek játékosa, Króner próbálkozott meg egy lövéssel a diósgyőri tizenhatos környékéről, de a középpályás kísérlete a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát.

A következő támadásból majdnem megszerezte a harmadik gólját a Diósgyőr. Oláh remekül tartotta meg a labdát a pécsi tizenhatoson belül, majd Hornyákhoz passzolt. A csatár élesen középre lőtt labdáját hatalmas helyzetben Horváth a pécsiek kapusába lőtte. Az első félidőben több gól már nem született.

A második félidőben aktívabban játszott a Pécs, de egy diósgyőri ellentámadás után már a harmadik góljukat szerezték a hazaiak:

az 57. percben Molnár zseniális indítása után a bal oldalon felfutó Olához került a labda. A diósgyőri játékos a bal oldalon érkező Horváth elé passzolt, aki félmagasan a pécsiek kapujába lőtte a labdát.

Horváth Zoltán a góljának örül a társakkal Forrás: --DVTK hivatalos oldala

Egy perccel később Hornyák egyedül törhetett kapura, de a hazaiak csatáránák lövése elakadt a pécsiek kapusában. A Pécsnek akadtak próbálkozásai, de nem sikerült gólt lőnniük a vendégeknek a hátralévő időben.

Így a hazai pályán játszó Diósgyőr csapata megérdemelten szerezte meg a három pontot a Pécs ellen.

A hazai mérkőzéseit Kaposváron játszó Szentlőrinc SE 4-1-re legyőzte az újonc III. Kerületi TVE csapatát a labdarúgó NB II hatodik fordulójának vasárnapi játéknapján.

A meccs már az első félidőben eldőlt, ugyanis a Szentlőrinc a 18. és a 28. perc között szerezte mind a négy gólját. A baranyai együttes öt döntetlen után először nyert a másodosztály mostani idényében.
A listavezető és ugyancsak veretlen Nyíregyháza úgy nyert Soroksáron 3-2-re, hogy a második gólját a 86., a harmadikat pedig a 92. percben szerezte.

Eredmények, NB II, 6. forduló:

Diósgyőri VTK-Pécsi MFC 3-0 (2-0)
Soroksár SC-Nyíregyháza Spartacus FC 2-3 (1-0)
Budaörs-Békéscsaba 1912 Előre 1-1 (1-1)
Szentlőrinc SE-III. Kerületi TVE 4-1 (4-1)