Társoldalunk:

A Tottenham a Premier League egyetlen százszázalékos csapata

2021.08.29. 16:53

Vasárnap délután az angol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában a Tottenham Hotspur 1-0-ra legyőzte az újonc Watford csapatát az észak-londoni Tottenham Stadionban, így most már csak Nuno Espirito Santo együttese az egyedüli százszázalékos csapat a Premier League-ben.

Az első félidőben a Spurs akarata érvényesült, azonban hiába a labdabirtoklási fölény, Harry Kane-ék nem tudtak igazán nagy helyzeteket kialakítani. A vezetést aztán a 42. percben szerzete meg az észak-londoni csapat. Az dél-koreai Szon Hung Min baloldali szabadrúgása beadásnak indult, de érintés nélkül a kapu bal oldalában landolt.

  • A 29 éves támadó a Watford ellen 10. Premier League-meccsén már a hatodik gólját szerezte - ennél többet csak a Southampton ellen (9) lőtt a bajnokságban.
  • A dél-koreai focistának a 200. Premier League-meccsén ez volt az első szabadrúgásgólja a Tottenham csapatában.

A második félidő elején Juraj Kucka révén egyenlíthetett volna a Watford, de a szlovák játékos óriási ziccerben hibázott. Ezt követően a vendégcsapatnak már nem volt helyzete a találkozón. A folytatásban a Spurs növelhette volna az előnyét, de a 68. percben Dele Alli hibázott ziccert, a 85. percben pedig Harry Kane lőtt kapufát, így az eredmény már nem változott.

A Tottenham a harmadik meccsén is megnyerte, ezzel pedig Nuno Espirito Santo együttese az egyedüli százszázalékos csapat a Premier League-ben.

Premier League, 3. forduló:
Burnley-Leeds United 1-1 (0-0)
Tottenham Hotspur-Watford 1-0 (1-0)