Vágólapra másolva!
Az NBI 5. fordulójában a bajnokság utolsó helyén álló Újpest a kilencedik helyen álló Paks csapatánál vendégeskedett. A hazaiak már a második percben megszerezték a vezetést Ádám Martin góljával. Az Újpest még az első félidőben egyenlíteni tudott Stieber remek találatát követően. A második félidőben a magyar válogatottba ismét behívott Hahn János tizenegyesével újra a Paksnál volt az előny. Az Újpest próbálkozott, de egyenlíteni már nem sikerült. A Paks egygólos győzelmet aratott a fővárosi csapat felett.

A Paks a hetedik helyen áll, négy forduló alatt egy győzelmet ért el. Az Újpest eddig két pontot szerzett a bajnokságban: a Debrecen és a Honvéd elleni döntetlent játszottak. Zuhogó esőben kezdődött a találkozó, de ez nem zavarta a csapatokat, remek iramban kezdték meg a meccset a csapatok.

Már a második percben megszerezte a vezetést a vendég Paks csapata: a középpályán szerzett labdát a Paks, majd Balogh Balázs egyből a leshatáron tartozkodó Ádám Martinhoz passzolt.

A paksiak csatára pedig tizenhat méterről bal külsővel remek lövést eresztett meg, ami az újpestiek kapujának jobb alsó sarkába csapódott.

Ádám gólt szerzett az Újpest ellen Forrás: Paks hivatalos oldala

A 19. percben egyenlített az Újpest: a paksiak védekezése rendezetlen maradt egy támadás után, és ezt használták ki a hazaiak. A félpályánál Mitrovicshoz került a labda, aki remekül indította a bal oldalon felfutó Stiebert.

Az újpestiek játékosa pedig nyolc méterről a kifutó kapus felett a hálóba emelte a labdát.

Szinte kettétszakadt a pálya a következő percekben, mivel egyik csapat sem próbálta megszerezni a labdát a középpályán, szó szerint nyílt sisakkal támadott mindkét csapat. Az első harminc perc után főleg a baloldalon próbált támadásokat vezetni a vendég Paks. A balhátvéd Szabó János sokszor felfutott, hogy segítse a paksiak támadójátékát.

AZ Újpest egyre jobban nyomás alatt tartotta a vendég csapatot. A 34. percben Csongvai remek indítása után Croizet lépett ki a paksi védők között,

de a francia támadó lövése csak a bal kapufát találta el, mivel az utolsó pillanatban a paksiak kapusa, Nagy még bele tudott érni a labdába.

A 43. percben a végig veszélyesen játszó Szabó beadása után Ádám Martin felé szállt a labda. A paksiak csatára hátal állva az újpesti kapunak látványos mozdulattal lőtt, de a támadó kísérlete két méterrel a vendégek kapuja fölé szállt.

Hahn János is gólt szerzett Forrás: -Paks hivatalos oldala

Jobban kezdte a második félidőt a Paks. A görög védő, Kutrumbisz egy paksi szöglet előtt ellökte a hazaiak játékosát, Szabót. Az újpesti játékos sárga lapot kapott. A megítélt tizenegyest Hahn János magabiztosan értékesítette. Az 55. percben újra megszerezte a vezetést a Paks.

A magyar válogatottban is behívott Hahn negyedi meccsén a negyedik gólját lőtte az idei szezonban.

Az utolsó félórában az Újpest nagy nyomás alatt tartotta a hazai csapatot, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A vendégek részéről Croizet, Stieber, és Mitrovics próbált ritmust adni az újpesti támadásoknak, de a hátul kinyíló vendégek ellen sok veszélyes ellentámadást vezettek a paksiak.

A 84. percben a paksiak csereként beállt játékosa, Nagy Richárd a baloldalon huszonnégy méterről egy elképesztően nagy lövést eresztett el az újpestiek kapuja felé. A bal oldali kapufáról visszacsapódott labdát Szabó nem tudta elég erősen ellőni, így a vendégek kapusa, Banai védeni tudott.

Az Újpest nagyot küzdött a félidő végén, de Böde Dániel révén majdnem a Paks szerzett még egy gólt. Több találat már nem született a meccsen, a hazai csapat egygólos győzelmet aratott az Újpest felett.

OTP Bank Liga, 5. forduló

Paks - Újpest 2-1 (1-1)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 29 20 4 5 71-26 45 65
GY
GY
GY
GY
D
I
2.
Paksi FC 29 15 9 5 46-39 7 50
V
V
V
V
V
I
3.
Fehérvár FC 29 15 9 5 51-38 13 50
GY
D
GY
GY
D
I
4.
Puskás Akadémia FC 29 12 7 10 49-30 19 46
D
D
GY
GY
GY
I
5.
MTK Budapest 29 12 10 7 40-52 -12 43
GY
D
GY
D
GY
I
6.
DVSC 29 12 11 6 45-39 6 42
GY
GY
V
GY
V
I
7.
DVTK 29 11 11 7 48-49 -1 40
V
D
V
D
GY
I
8.
Kecskeméti TE 29 11 14 4 40-44 -4 37
V
D
V
V
GY
I
9.
ZTE FC 29 10 13 6 49-56 -7 36
V
GY
GY
V
D
I
10.
Újpest FC 29 10 15 4 38-61 -23 34
D
GY
V
V
V
I
Teljes lista