Az ENSZ konferenciája miatt megváltozott a Fradi El-meccsének időpontja

Glasgow, 2020. augusztus 26. Sigér Dávid, a Ferencváros játékosa (b2) ünnepel, miután gólt szerzett a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában Glasgowban 2020. augusztus 26-án. MTI/EPA/Reuters/Russel Cheyne
Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Ferencvárossal azonos Európa-liga csoportban szereplő skót Celtic a hivatalos honlapján tudatta, hogy az október 19-én esedékes Fradi elleni találkozónak az ENSZ éghajlatváltozási konferenciája miatt megváltozott az időpontja.

A Glasgowban megrendezésre kerülő Cop26 konferencia miatt az Európa-liga 4. fordulójában nem lehet nemzetközi mérkőzéseket rendezni, ezért a 3. fordulóban kell két meccset is megrendezni a skót városban.

Az előző szezonban a Fradi 2-1-re nyert Glasgowban Forrás: MTI/EPA/Reuters/Russel Cheyne

Az UEFA elvei szerint egy városban egy nap nem lehet két mérkőzést rendezni – és mivel a városi rivális Rangers is érdekelt az Európa-ligában -, ezért a Celtic meccsét hozták egy nappal előrébb.

Mindez azt jelenti, hogy Celtic-Ferencváros találkozót október 19-én, kedden rendezik 16.30-tól. A szokatlan kezdési időpontra azért van szükség, mert az Európa-liga meccsek nem ütközhetnek a Bajnokok Ligája mérőzésekkel – márpedig kedden 18.45-kor már kezdődnek a Bajnokok Ligája találkozók, vagyis addigra be kell fejezni a Celtic–FTC összecsapást.