Cavani és Suárez sem játszhat a válogatottban

Suarez Cavani
Uruguay's Edinson Cavani (L) celebrates with teammate Luis Suarez after scoring against Chile during their Copa America football tournament group match at Maracana Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, on June 24, 2019. (Photo by Mauro PIMENTEL / AFP)
Vágólapra másolva!
Luis Suárez, Sebastián Coates és Edinson Cavani sem állhat az uruguayi labdarúgó-válogatott rendelkezésére a szeptemberi világbajnoki selejtező-mérkőzéseken.

Az uruguayi szövetség (AUF) közlése alapján Suárezről spanyol klubcsapata, a bajnoki címvédő Atlético Madrid vasárnapi bajnoki összecsapásán szenvedett térdsérülése miatt kénytelenek lemondani. A válogatottban 123 mérkőzésen 63 alkalommal eredményes támadó a gólokat tekintve a nemzeti együttes rekordere. A 34 éves csatárt vasárnap, a Villarreal ellen 2-2-re végződő találkozó 70. percében kellett lecserélni, és ezen a héten csak rehabilitációs edzésmunkát végezhet.

Ugyancsak térdsérülés miatt hiányzik majd a 41-szeres válogatott Sebastián Coates. A Sporting 30 éves védője a szezonban a lisszaboniak öt találkozóján kezdőként végig a pályán volt, karján a kapitányi karszalaggal.

A 34 éves Cavani viszont más okok miatt nem áll rendelkezésre.

A 123 válogatott fellépésén 53-szor eredményes támadó a brit karantén-kötelezettségek miatt nem utazik el a válogatotthoz. A Manchester United légiósára ugyanis Angliába való visszatérését követően tíznapos elszigeteltség várt volna rá, amely idő alatt lemarad egy bajnoki (Newcastle United) és egy Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésről (Young Boys).

A Suárez, Cavani kettős a világ egyik legveszélyesebb párosa Forrás: AFP/Mauro Pimentel

Az angol élklubok - a spanyolokhoz hasonlóan - múlt hét elején közölték, hogy a koronavírus-járvány miatt vörös besorolású, azaz utazásra nem ajánlott országokba nem engedik el a játékosaikat, mert hazatérésük után karantén vár rájuk. A PL-ből közel hatvan futballista utazna 26 vörös besorolású országba.

Óscar Washington Tabárez szövetségi kapitány a kieső játékosok helyett Agustín Álvarezt (Penarol), Federico Martínezt (Liverpool Montevideo) és a klub nélküli Martín Cácerest hívta be. Uruguay hat fordulót követően a negyedik, automatikusan vb-részvételt érő helyen áll a dél-amerikai zóna selejtező-sorozatában, a szeptemberi időszakban az utolsó Peruval (10.), Bolíviával (8.) és Ecuadorral (3.) találkozik.