Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya megtartotta az Anglia elleni világbajnoki selejtezőt megelőző sajtótájékoztatóját. Az olasz mester szerint az Európa-bajnoki ellenfeleinknél is keményebb meccs vár ránk csütörtök este.

„Egy meccsen sosem könnyű minden forgatókönyvre felkészülni, igyekezni fogunk a legjobb tudásunk szerint helytállni. Tudjuk, hogy az ilyen ellenfelek ellen sok nehézséggel kell szembenéznünk, de régóta játszunk ilyen ellenfelek ellen. A magyar csapat már bizonyította, hogy van karaktere és képes félelem nélkül játszani. Fontos a jó taktikai felkészülés, de fontos az is, hogy a félelemnek ne engedjünk teret.

Ezt várják a szurkolók is, hogy egyenlőkként küzdjünk az ellenfelekkel, bátran nézzünk a szemükbe, félelmet nem ismerve" – mondta Rossi, aki szerint megfelelően tudjuk majd pótolni a hiányzó Nagy Ádámot, Loic Negót és Lovrencsics Gergőt is. Az olasz mester azt is elmondta, hogy az Egyesült Államokból hazatérő Schön Szabolcs sem játszik majd Anglia ellen.

Marco Rossi félelem nélküli játékot vár az angolok ellen Fotó: Csudai Sándor - Origo

A fentieken kívül van egy visszatérőnk, Szoboszlai Dominik személyében, aki komoly lökést adhat a csapatnak.

– mondta Rossi, aki szerint az angolok az Európa-bajnoki csoportellenfeleinknél is erősebbek.

Szoboszlai Dominik újra ott lehet a válogatottban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Hendrik Schmidt

„Az Eb-meccsek eredményei alapján az angol a német, a francia és a portugál csapatnál is erősebb. Döntős volt az Eb-n, egy lépére volt a győzelemtől, csak tizenegyesekkel kapott ki. Tisztában vagyok az ellenfél értékével, csapatként és egyénileg is. Lehet keresni az ellenfél gyenge pontjait, de nagyon kevés van. Az angol válogatott bármilyen játékhelyzetben előnyre tud szert tenni, akár pontrúgás, akár kontrák után is. A világranglistán a negyedik helyen vannak, de szerintem ennél is erősebbek" – mondta Marco Rossi, aki szerint erőt kell merítenünk a hazai szurkolókból, és arra törekedni, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, ugyanis nem tudni, milyen lelkiállapotban lesznek az angolok az elveszített döntő után pár héttel.

A csapat játékosa, Schäfer András elmondta, „mindig nagyon jó jönni a válogatottba, mintha hazamennék. Nagyon jó volt újra találkozni a srácokkal, összeültünk, átbeszéltük az Eb-n történteket, úgy szeretnénk ehhez hozzáállni, mint egy jó kezdethez, és ebből erőt meríteni."

Schäfer szerint az Anglia, Albánia, Andorra sorrend teljesen mindegy, nem lenne előny, ha az angolokkal mondjuk csak a harmadik meccset játszanánk szeptemberben.

Schäfer András a németek elleni Eb-meccsen, ahol gólt is szerzett Forrás: Getty Images/Markus Gilliar

„A legnagyobb tisztelettel vagyunk az angolok felé, de nem gondolom, hogy bárkit megzavarna, hogy kik az ellenfelek. Remélem, olyan hangulat lesz, mint az Eb-n, azért imádkozom, hogy legyen még ilyenben részem. Várom nagyon a hangulatot, a nézők az egyik legnagyobb fegyverünk. A FIFA rendezvényeken tiszta lappal indulunk, maradjunk is így, a szövetségi kapitány után én is kérek mindenkit, hogy ne tegyen rasszista kijelentéseket" – mondta Schäfer, aki szerint egy Anglia elleni pontszerzés hatalmas lökést adna a sorozat végéig, de egy jó eredmény után sem szállna el a válogatott, ahogy azt eddig sem tette.

A magyar válogatott csütörtök este 20.45-től fogadja Anglia csapatát világbajnoki selejtezőn.