C. Ronaldo: Ez a rekord az enyém, és még van néhány év a karrieremben

Portugal v Republic of Ireland - FIFA World Cup 2022 Qualifier 2021 2022 Pedro Fiuza fiuza foto lisbon lisboa soccer sports World Cup Qatar qualifying round group A Ireland FIFA World Cup 2022, Cristino Ronaldo, portugália
Portugal's forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his second goal during the FIFA World Cup 2022 European qualifying round group A football match between Portugal and Republic of Ireland, at the Algarve stadium in Faro, Portugal, on September 1, 2021. (Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto) (Photo by Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az írek elleni algarvei világbajnoki selejtezőn szerzett duplájával a portugál Cristiano Ronaldo immár egyedül áll a válogatottsági góllövő örökrangsor élén, megelőzve az irániak legendás labdarúgóját, Ali Daeit. Az ötszörös aranylabdás sztár 180. alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, és 110., illetve 111. alkalommal volt eredményes. C. Ronaldo boldogan nyilatkozott a történelmi pillanat után.

Cristiano Ronaldót boldoggá teszi, hogy a válogatottban szerzett gólokat tekintve immár egyedül vezeti a nemzetközi örökranglistát, de jobban örül annak, hogy a portugál együttes 2-1-re legyőzte Írországot a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatának szerdai játéknapján.

A vendég írek a 89. percig 1-0-ra vezettek, de az első félidőben - még gól nélküli állásnál - büntetőt hibázó Ronaldo akkor egyenlített, majd a 96. percben a hazaiak győzelmet érő találatát is megszerezte.

Cristiano Ronaldo volt az írek elleni meccs hőse Forrás: AFP/Carlos Costa

"Végig hittem a fordításban, ezért kértem tíz perccel a vége előtt a közönség biztatását. A szurkolók erőt adtak nekünk a hajrára, és

és az, hogy hittünk a sikerben a lefújás pillanatáig" - nyilatkozta.

Az ötszörös aranylabdás kiemelte: továbbra is minden nap nagy motivációval kel fel, hogy még jobb legyen, még többet érjen el karrierje során, és még boldogabbá tegye rajongóit, családját és gyermekeit.

"Ez a rekord az enyém. Egy gól hiányzott hozzá, végül kettőt szereztem" - mondta. Hozzátette: gyerekei úgy nőnek fel, hogy azt látják, édesapjuk még mindig lövi a gólokat és gyűjti a trófeákat.

Cristiano Ronaldo örül a rekordnak Forrás: NurPhoto via AFP/Pedro Fiuza/NurPhoto/Pedro Fiuza

Cristiano Ronaldo a nyáron három szezon után hagyta el a Juventust, és visszatért a Manchester United gárdájához, ahol 2003 és 2009 között ígéretes tehetségből klasszissá érett. Ezzel kapcsolatban elmondta: boldoggá tette, hogy hazatérhetett, és abban a klubban folytathatja, amelytől fiatalon nagyon sokat kapott.

"Van még néhány év a karrieremben, szeretnék továbbra is kiemelkedőt nyújtani,

és örömmel tölt el, hogy visszatérhettem a világ legerősebb futballbajnokságába, a Premier League-be" - közölte.

A 36 éves Cristiano Ronaldo a válogatottban 180 mérkőzésen 111-szer volt már eredményes, míg az örökranglistán így már második helyre szorult Ali Daei 149 találkozón 109 góllal zárta karrierjét az iráni nemzeti csapatban.

A portugálok soron következő vb-selejtező mérkőzését, az Azerbajdzsán elleni idegenbeli találkozót jövő kedden azonban kihagyni kényszerül Ronaldo: szerdán második gólja ünneplésénél levette a mezét, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült. Így eltiltás miatt nem állhat Fernando Santos szövetségi kapitány rendelkezésére.

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke is véleményt alkotott Ronaldo rekordja kapcsán.

A sportvezető kiemelte: a portugál játékos nemcsak "nemzeti hős", hanem "nemzetközi ikon" is, világszerte példakép a futballisták számára.

Gianni Infantino is gratulált Ronaldónak Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

"Képességei, valamint állandó törekvése, hogy mindig fejlődjön,

Az 52 éves Ali Daei 1993 és 2006 között 149 válogatott mérkőzésen 109 gólt szerzett. Az örökrangsorban a negyedik Puskás Ferenc, a legelőkelőbb helyen álló magyar, aki 85 válogatott fellépésén 84 alkalommal talált a kapuba.