Vágólapra másolva!
A szokásoktól eltérően nem az Albánia-Magyarország vb-selejtező helyszínén, az Elbasanban található Elbasan Arénában tartotta a magyar nemzeti csapat a meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatóját, hanem az eredeti terveknek megfelelően Tiranában, az Air Albania Stadionban. Az eseményen Marco Rossi szövetségi kapitány mellett a csapat támadója, Nikolics Nemanja vett részt. 

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Tiranából.

A Tiranában tartott sajtótájékoztatóra nagyon pontosan, az előre meghirdetett 18.45-ös időpontban érkezett meg Marco Rossi, de várakoznia kellett, ugyanis Nikolics Nemanja kicsit később jött csak meg, ahogy az a háttérben is látszik, még adott egy interjút az esemény kezdése előtt.

Marco Rossi újságírói kérdésre elmondta,

kiegyenlített mérkőzésre számít Albánia ellen.

"A sorsolás pillanatában is tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz Albániában. A riválisunk

Hozzátette, ugyanazt a csapatszellemet várja el, mint amit az Európa-bajnokság alatt látott.

„Nem szokásom panaszkodni, miért is tenném most"

- mondta az Origo azon kérdésére, hogy oldja meg a hiányzók pótlását. Hozzátette, nagyon nehéz meccsre számít, mert jó minőségű játékosai van Albániának még úgy is, hogy több topligás játékosuk eltiltott. Elmondta, az eltiltását letöltő Nagy Ádám visszatérhet, az még kérdéses, hogy Botka Endre tudja-e vállalni a játékot vasárnap.

"Szalai Ádám mindig téma, ha játszik, azért, ha nem, akkor meg azért. Miért ez van, miért az?"

- mondta a magyar válogatott koronavírusos csapatkapitányáról az olasz szakvezető, aki szerint a Mainz támadója a pályán és azon kívül is nagyon fontos a válogatott számára. "A vezetői képességei nagyon fognak hiányozni" - tette hozzá.

Marco Rossi nehéz meccsre számít Albánia ellen Forrás: Hegedűs Gábor/Origo

A csapat összeállításával kapcsolatban elmondta, hosszú éjszakája lesz, még nagyon sok kérdés van a fejében. Marco Rossi azt is elárulta, hogy

Szalai Ádám hiányában Gulácsi Péter lesz a csapatkapitány Albánia ellen.

„Nehéz este volt számunkra a csütörtöki. Három mérkőzésben gondolkoztunk, és a legjobb csapat ellen arra készültünk, hogy megmutatjuk, mit tudunk. Az első félidőben jól működtek a dolgok, nem adtunk esélyt az angoloknak. Ekkor még nem voltak annyira aktívak támadásban. Az első gól után

– emlékezett vissza az angolok elleni meccsre Nikolics Nemanja, aki hozzátette, hogy a szurkolók fantasztikus atmoszférát teremtettek, és az, hogy megtapsolták a csapatot a meccsen, nagyon jólesett a játékosoknak, és nagy erőt adhat a folytatásra.

Nikolics Nemanja (jobbra) bízik benne, hogy Albánia és Andorra ellen sikerül javítani Forrás: Hegedűs Gábor/Origo

„Nem volt sok időnk, de holnap nagyon fontos meccs vár ránk.

Az albánoknak és nekünk is kell a három pont, hogy életben maradhasson a remény a vb-re. Győzni akarunk, jó játékkal"

– árulta el az Origo kérdésére a MOL Fehérvár támadója.

Hozzátette, minden padon lévő játékos, így ő is azon van, hogy segítsen a társaknak kívülről egy-két jó szóval, ha meg be kell állni, akkor a pályán.

„Tudom, milyen nehéz egy ennyire jó csapat ellen játszani, sokat kell védekezni, futni. A fiatalokkal nem kellett külön foglalkozni a mérkőzés után, mindenki tudja, hogy

– árulta el a válogatott rutinos támadója.

A magyar válogatott vasárnap 18 órától Elbasanban találkozik Albániával világbajnoki selejtezőn.

A csoportokból az első jut ki a 2022-es, katari világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért. Mellettük a Nemzetek Ligájából a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó helyekért.

Vb-selejtező, I csoport, vasárnap:
18.00: Albánia-MAGYARORSZÁG, Elbasan

A csoport állása: 1. Anglia 12 pont, 2. Lengyelország 7 (11-6), 3. MAGYARORSZÁG 7 (10-8), 4. Albánia 6, 5. Andorra 3, 6. San Marino 0