Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó válogatott világbajnoki selejtezőn hazai pályán fogadta Finnországot a D-csoportban. Lyonban két veretlen csapat találkozott, bár a finnek két meccsel kevesebbet játszottak, mint a franciák. Az első félidőben egy remek összjáték után Griezmann góljával vezetést szereztek Didier Deschmaps gárdája. A második félidőben újra betalált az Atletico Madrid csatára, és ezzel beérte a negyedik helyen álló Michel Platinit a legeredményesebb gólszerzők listáján a francia válogatottban. A francia csapat megingások nélkül, szinte végig remekül játszott a finnek elleni meccsen, és magabiztos győzelmet aratott hazai pályán.

A francia labdarúgó-válogatott a legutóbbi két meccsén csupán döntetlent ért el Bosznia-Hercegovina és Ukrajna ellen, és sok kritika érte Didier Deschamps csapatát. A finnek mindössze három vb-selejtező meccset játszottak a D-csoportban. Egy győzelem mellett két döntetlent ért el Finnország, és ezzel Ukrajnával holtversenyben a csoport második helyén álltak a franciák elleni idegenbeli találkozó előtt.

Az első tíz percben a francia válogatott nagy nyomás alatt tartotta a finn csapatot, de igazán nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani.

A finnek csak az első negyedóra végén mutattak életjeleket támadásban, de kevés kockázatot vállaltak.

Ha nem volt náluk a labda, akkor hátul egy ötfős védelmi láncot alkotva mélyen védekeztek. A félidő felénél egyre inkább a franciák térfelén zajlott a játék, a finnek kiszabadultak az első percek nyomása alól.

Benzema végig nagy kedvvel focizott Forrás: AFP/Franck Fife

A 23. percben Bemzema passzolt be a tizenhatoson belül álló Griezmannhoz, akinek a visszatett labdáját a Real Madrid támadója tizennégy méterről nagy erővel kapura lőtte. A vendégek kapusa, Hradecky szögletre ütötte ki a labdát. A franciák egyre nagyobb kedvvel játszottak, és egyre több veszélyt jelentettek a finnek kapujára.

Griezmann szép mozdulattal szerzett gólt Forrás: AFP/Franck Fife

Egy perccel később Franciaország egy csodálatos összjáték után megszerezte a vezetést : a baloldalon Martialhoz került a labda, aki a tizenhatos sarkán álló Benzemának adta a labdát. A Real Madrid csatára egy finom bokamozdulattal az üres területbe belépő Griezmannhoz passzolt,

aki egy remek labdaátvétellel becsapta a védőjét, majd bal külsővel előtte a labdát a finnek kapusa mellett.

Az Atletico Madrid csatára, Antoine Griezmann a negyedik olyan játékos lett a francia válogatott történetében, aki negyven gólt rúgott a nemzeti tizenegyben.

Rajta kívül erre korábban csak Michel Platini, Thierry Henry és Olivier Giroud volt képes.

Martial, Griezmann és Benzema többször változtatta a helyét a pályán az első félidőben, és a finn védőknek sokszor nehéz volt lekövetni a mozgásukat. Az első félidőben több gól nem született.

A második félidő első perceiben újabb találatot szerezhetett volna a hazai csapat. Dubois ballábas lövése azonban pár méterrel elkerülte a finnek kapujának jobb felső sarkát. Az 54. percben újabb gólt lőttek a franciák, és ismét Griezmann volt eredményes: Benzema két védőt becsapva játszotta tisztára magát a finnek tizenhatosa előtt, majd a jobboldalon érkező Dubois elé passzolt. A franciák szélsője pedig egyből az lendületből érkező Griezmann elő tette a labdát,

és az Atletico Madrid csatára kissé kisodródva jobbal remekül lőtte el a labdát a finn kapus, Hradecky mellett.

Antoine Griezmann ezzel a gólla beérte Michel Platinit a francia válogatott legtöbb gólt szerző játékosainak listáján. Az Atletico Madrid csatára 41 gólt rúgott a francia válogatottban, és már csak Olivier Giroud (46) és Thierry Henry (51) áll előtte a rangsorban.

Antoine Griezmannt ünneplik a társak Forrás: AFP/Franck Fife

A finnek minden erejüket a védekezésre fordították, semmilyen veszélyt nem jelentettek a franciák kapujára.

A hazaiak pedig továbbra is kiváló támadójátékot muttattak be.

A 60. percben Martial, Benzema, és Griezmann mutatott be egy fantasztikus összjátékot a finnek tizenhatosa előtt, de az Atletico Madrid támadója óriási helyzetben a kapu fölé rúgta a labdát.

A második félidőben még több helyzetet dolgoztak ki a franciák, több gól azonban már nem született. Magabiztos játékkal Franciaország megnyerte a meccset Finnország ellen, és továbbra is vezeti a vb-selejtező csoportját.

D csoport:
Bosznia-Hercegovina - Kazahsztán 2-2 (0-0)
gól: Pjanic (74. - 11-esből), Menalo (86.), illetve Kuat (52.), Zajnugyinov (95.)

Franciaország-Finnország 2-0 (1-0)
gól: Griezmann (25., 53.)
A csoport állása: 1. Franciaország 12 pont/6 mérkőzés, 2. Ukrajna 5/5 (6-6), 3. Finnország 5/4 (4-5), 4. Bosznia-Hercegovina 3/4 (5-6), 5. Kazahsztán 3/5 (5-8)