Társoldalunk:

A Fradi első magyar csapatként bekerült a FIFA22 videójátékba

2021.09.09. 22:27

A labdarúgó OTP Bank Ligában címvédő Ferencvárosi Torna Club a hivatalos honlapján tudatta, hogy első magyar csapatként bekerült a fiatalok körében kedvelt FIFA videójáték-sorozat hivatalosan október 1-én megjelenő részébe, vagyis a FIFA22-be.

Az európai kupaindulást sorozatban harmadszor kiharcoló csapatot mostantól nem csak Peter Stöger edző irányíthatja, hanem minden „fifázó", minden Fradi-szurkoló saját kezébe és kontrollerébe veheti a klub sorsát: Dibusz, Botka, Tokmac és Uzuni, valamint a csapat további sztárjai mostantól pedig már nem csak a Groupama Arénában, hanem a televízió és számítógépes képernyőkön is a legfiatalabb fradisták példaképeivé válnak. A Ferencváros a virtuális valóságban megelevenedve is hozzájárul az életre szóló barátságok megkötéséhez és teszi lehetővé az elmúlt évek legnagyobb nemzetközi derbijeinek újra átélését. 

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatójaFotó: Koncz Márton - Origo

„A Ferencvárosi Torna Club életében a FIFA22-ben való megjelenés újabb mérföldkő, hatalmas siker, amelyet a pályán kívül értünk el, de a pályán nyújtott teljesítményünk is kellett hozzá, jó érzés, hogy ismét valamiben elsők tudtunk lenni a magyar klubok közül. A Fradi múltjának és a jelenének, a Kubatov Gábor elnökké választása óta végzett egy évtizedes csapatmunkának egyfajta közös elismerése is ez a nagyszerű lehetőség. Egyelőre egyetlen magyar csapatként képviselheti hazánkat az FTC, és hozza közelebb a klubot és a labdarúgás szeretetét a legfiatalabb generációkhoz, valamint ismerteti meg a Ferencvárost és az általa képviselt értékeket nem csupán határainkon belül, hanem az egész világban" - mondta a klub hivatalos honlapjának Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója.

"A Sportfive Hungary számára nagy megtiszteltetés és kiemelt siker ez a megállapodás a klub és az EA Sports között. Büszkék vagyunk arra, hogy a Ferencváros eredményei mellett a Sportfive nemzetközi kapcsolati hálójának is köszönhetően a Fradi első magyar csapatként léphet ki a virtuális futball nemzetközi piacára és hozhatja még közelebb a klub legnagyobb sztárjait a legfiatalabb fradistákhoz.

A Fradi első magyar csapatként bekerült a FIFA22 videojátékbaForrás: fradi.hu

Biztosak vagyunk benne, hogy ennek a megállapodásnak köszönhetően még egy nagy lépést tettünk abba az irányba, hogy a klub és a szurkolók kapcsolata ne csak a meccsnapokra hagyatkozzon, hanem az év minden napjának részévé váljon. Bízunk benne, hogy a közeljövőben még számos hasonló, innovatív megoldással segíthetjük a klubot és járulhatunk hozzá a Ferencváros hazai és nemzetközi sikereihez" – nyilatkozta Igaz András, az FTC marketingügynöksége, a Sportfive Hungary ügyvezető igazgatója.